YES!!


idag var jag som sagt till läkaren igen! det gick super! hon tyckte att min rörlighet var jättebra, & jag kan börja jobba i mitten av maj! så om ett par veckor nu! :) jag ska börja på halvtid, läkaren tyckte absolut det. jag känner att det är lika bra att börja som tidigare, men det kanske är sunt att börja försiktigt. som sagt vill jag ju gärna kunna fortsätta när jag väl kommit tillbaka & då får det ju inte bli för våldsamt direkt. det känns både roligt & samtidigt lite nervöst. hur mycket har jag glömt egentligen??? haha, jag är nog virrig första timmarna.. men sen brukar det ju komma tillbaka rätt fort!
när jag hade träffat både läkaren & sjukgymnasten blev det såklart affärer! hittade två (!) jättesöta klänningar som skulle passa på bröllopet. självklart kunde jag ju inte bestämma mej så jag gatt ta båda! får se vilken det blir sen! & så köpte jag även två taklampor! både till köket & teverummet! perfekt! BOOM är fasen den bästa inredningsbutiken jag vet!! iallafall bästa i ume! :)

nu måste jag sussa. & bara för att jag sa till läkaren att jag inte har värk, & att träningen gått sååååååååå himla bra, så har jag ju fruktansvärd värk nu! typiskt!! fast det är ju inte konstigt, det blev nog lite för mycket träning påengång idag! nattinatti!


give me my life back!


det känns som jag bara åker fram & tillbaka hela tiden nu. idag bär det av till lägenheten igen! jag har ju inte tagit steget att sova där ensam än! haha! imorrn sticker vi iallafall vidare till umeå, & då får jag domen! läkaren ska avgöra om jag kan börja jobba igen, eller om jag måste vara sjukskriven ännu längre. ska jag vara ärlig kan jag aldrig tro att jag kan gå tillbaka än... men man hoppas ju såklart! vill få tillbaka mitt liv nån gång!! nu låter det som att jag inte har nåt liv förutom mitt jobb, hihi! så är inte fallet, men det är ju faktiskt skönt att ha nånstans att gå, & känna att man gör nytta! känna att man är trött på kvällen för att man varit igång under dagen, både använt kroppen & hjärnan. det vill jag! :)
pusshej!

det går framåt!


jäklar vad jag har grejat i lägenheten nu!
jag har burit, släpat & kört fram&tillbax med grejer! herre vad saker man samlar på sej! jag inser det varje gång jag flyttar, men på nåt vis så hinner man glömma bort det mellan gångerna! man får konstigt nog en chock varje gång! & så tänker man att man ska rensa bort "senare". gör man det? icket!!! man blir lika arg på sej själv varje gång! men jag är stolt över mej själv att jag hunnit så mycket som jag faktiskt har, på så kort tid! jag har flyttat de mesta kläder & nu är det mest småplock kvar att flytta! men jag tror att jag varit lite ivrig, igårkväll när jag skulle lägga mej så knakade & knastrade det jätteotäckt i axeln! jag måste nog lugna mej lite så jag inte gör nåt dumt nu!

hursomhelst så blir det bara bättre & bättre i min nya lya! nu ekar det inte sådär otäckt längre! & inatt sov vi som stockar där! inga mardrömmar eller annat creepy! håll tummarna för att mardrömsnatten var en engångsföreteelse! när man tänker efter så är det inte konstigt att vi sov så oroligt första natten, på en madrass i en annars rätt tom lägenhet!

sen så måste jag ju berätta att kisse fått penicillin för såret hon hade. men veterinären trodde inte att hon behövde den, så vi avvaktar med det. onödigt att tvinga i stackaren massa tabletter om det inte behövs! det ser mycket bättre ut nu! men sa jag att veterinären trodde att det var ett bett från en ekorre??? läskigt!

busy!


idag har jag verkligen haft göra! härligt! har målat färdigt! for now! :)
& så sitter sommardäcken på, & bilen blänker i solen! YES!
ni som bor i åsele, kör sakta förbi våran gata så bilen inte blir smutsig! hihih ;)
men det känns i kroppen att jag grejat idag!!


later!

tidigare ikväll stack jag & papi iväg till farmor & såg talang. vi fikade en massa godsaker! mackor med ägg, majonäs & ansjovisfiléer! det ni! sen blev det faktiskt krämbullar också, & efter det kexchoklad! plus kaffe såklart. oj, nu när jag skriver ner det så ser det ju inte riktigt klokt ut. inte konstigt att jag inte känner för kvällsfika! hihi :)
farmor hade såklart på högsta volym på teven, men skulle ändå absolut sitta & prata hela tiden! vilken käring, alltså! plus att hon satt & grimaserade & hånflinade åt alla "talanger"!! hahahah.


sen har jag fortsatt med måleriet! varje gång jag ska ner i källarn & börja så känns det roligt, ungefär tills jag verkligen har börjat. haha, jag beundrar verkligen målare! jag har genom mina senaste projekt fått en otrolig respekt för målare! det krävs ett jäkla tålamod, ofta konstiga arbetsställningar & inte minst att man är noga (om man vill ha ett bra resultat, såklart)! & jag vill ju ha ett perfekt resultat!! självklart! mitt tålamod verkar inte vilja det av nån anledning...
imorrn ska pallen, som jag jäklades med att skruva ihop tidigare idag, bli vit!!

& så ska papi byta däck på min bil. han får lov att göra det utan min hjälp den här gången. alldeles för tungt för mej! men tvätta bilen ska jag ta mej an iallafall, den är inte ren nånstans just nu! hua! det verkar bli fullt upp imorrn! :) pusshej!

goosebumps!!!!


nu har jag varit i min lägenhet.
jag & sis sov där första natten. eller halva första natten. den var en hel mardröm! fyfasen, jag kommer nog aldrig vara riktigt ensam där! kanske ska jag skriva "Liza & spökena" på dörren sen? usch, det är inget skämt. jag orkar inte berätta, men jag kan säga att jag & syrran sprang ut genom dörren med hjärtat i halsgropen, halv två på natten! då hade vi fått nog med spänning! vi hoppade in i bilen & kom inte tillbaka förrän på förmiddan dagen efter.
självklart ringde vi mami på morgonen som slängde sej in i bilen & kom till oss. hon sov över inatt. den här natten var lugn, inga tecken på spöken. men det var otroligt svårt att somna igårkväll.
lägenheten är superfin, & nu när jag börjar få lite ordning på grejerna så känns det riktigt mysigt! jag undrar bara hur det kommer gå när jag ska vara där själv sen? inatt sover jag iallafall tryggt i mammas & pappas hus.
man kan kan ju inte låta bli att undra om det var därför kvinnan som bodde där tidigare bara drog därifrån? & vägrade komma & hämta sina saker?


nu har jag kämpat i säkert en timma med att skruva ihop en pall!!! jag är alldeles svettig & blöder lite här & var på händerna!! varför ska allt vara så jäkla avancerat???!!

imorse fick jag samtalet!!!


MIN LÄGENHET ÄR KLAR!!!! ojojoj! har packat ihop alla grejer jag lyckats samla på mej dehär veckorna! hur ska allt rymmas i bilen??? vi åker såfort vi är klara, & så får jag hämta nycklar & skriva kontrakt! sen börjar allt roligt... & jobbigt!
jag får fasen resfeber. nu har jag bott under min mammas vingar i flera veckor, & nu ska jag flytta! visst känns det skönt, men lite nervigt samtidigt. det är ju faktiskt första gången jag ska bo helt själv!! en egen lägenhet?! & sen är jag lite nervös över hur det ser ut därinne, jag har ju inte sett den sen den blev helrenoverad! jag tror att jag måste spy några gånger innan jag fattar att det händer idag..... tur att jag inte ska börja jobba än iallafall. om jag får panik åker jag raka vägen hem till mamma igen :) & tur att sis är med dehär första veckorna!



kiwi ska även till veterinären i eftermiddag. min kära mor har tagit på sej att gå dit. undrar hur det är med lillsötan egentligen? puss!


stackars liten!


min kisse har fått ett hemskt sår i nacken! det vätskar jättemycket!! hon verkar inte ha ont, så det är ju tur! men det blir att ringa veterinären direkt imorronbitti! usch, det gör så ont i mitt hjärta!


puss!


idag har varit en bättre dag! bara solen gör det ju bättre!!
vi åt supergod lunch & sen var jag & köpte en bananstubbe till mami&papi, som tack för att jag har bott här nu. självklart behövde jag inte det, men man vill ju! & bananstubbe är ju bland det godaste som finns :)
sen satt vi ute & njöt av solen.

& så har jag plockat upp alla kläder & grejer! skönt! det är nästan så att det går lättare att andas på nåt vis , när man har städat undan!
haha, jag är nog lite galen!

våran lunch!


get it together!!


usch. rummet som jag sover i här hos mami&papi är som ett bombnedslag just nu. verkligen ett bombnedslag! det är inte bara lite stökigt. man kan knappt gå utan att vara rädd för att trampa sönder nåt. allt ligger på golvet, hur mycket saker & kläder som helst! varje morgon när jag vaknar springer jag ut härifrån & nerför trappen & går inte upp hit förrän jag ska sova igen. jag vill inte se det!! sen blir man ju så arg på sej själv varje gång man letar efter nåt, & det inte går att hitta i virrvaret! det är verkligen inte min stil! jag som vill ha ordning & reda på allt! jag är ju förfasen perfektionist! jag har verkligen tappat greppet! nu får det vara nog. skärpning!! fast inte förrän imorrn.
just nu är jag för upptagen med att tänka ut en tatuering. jag känner att det är dags nu, det känns alldeles för längesen jag hörde den där nålen! det ska bli nåt roligt, massor med färger! :)


jag ska spinna vidare på det innan jag somnar. nattinatti!

världens tråkigaste dag?


det är möjligt! väääldigt händelselös dag.
jag har varit arg hela dagen.
ingen ork eller lust med nåt & ändå rastlös i hela kroppen!
en miniprommis blev det iallafall, i blåsten!!
ikväll har jag varit hos farmor, vi har gjort ansiktsbehandlingar på varann.
det var nog dagens höjdpunkt.

ge mej min styrka i armen tillbax, ge mej jobb igen & ge mej min lägenhet!!!!
att gå hemma ger mej zero självförtroende.
jag har nog glömt allt jag kunnat. känns det som.



sorry för negativiteten.

meet me halfway?


min blogg är verkligen en monolog. jag skriver, skriver, skriver.
tack så hjärtligt för responsen jag får. verkligen, tack.


många läsare, noll kommentarer. väldigt nyfikna läsare, & väldigt anonyma.

AH!


nu har jag precis insett att det är vulkanen som rår för att det svider hemskt i mina ögon! jäkla vulkan!!!!

100418


till lunch åt vi pannkakor hos farmor. mysigt! förutom att farmor älskar grädde, & öste på typ en liter till två pannkakor! då blev jag lite illamående, BLÄ! sedan blev det en helt vanlig söndag, vi hoppade in i bilen & körde en sväng. idag blev det borgsjöbyn igen, då farmor blev så avis sist vi hade varit dit utan henne! :)
nu håller syrran på att göra enchiladas, mumma! jag är alldeles för lat för att hjälpa till idag. & så väljer jag att skylla på att jag var med på vattengympan i fredags! ajajaj!

nu går det inte att skriva mer, för hela min familj står här inne & pratar.
jag har koncentrationssvårigheter.


ikväll blir det bingolotto för ovanlighetens skull. hoppas jag vinner.
hejdå

var tog våren vägen?


"va fan håll du på me kärring"?


haha! så fina ord fick jag av min kära far idag!
no comments. :)


såhär såg det ut tidigare ikväll! vår?


tack för igår!


kvällen igår började på badhuset, med en timmas vattengympa(!!) hihi, & lite tävlingar. efter det åt vi supergod sallad, innan vi trängdes i bastun. sedan var det en himla massa bus på hinderbanan, det kröp i mitt kropp då jag inte ville annat än att hoppa i vattnet & joina! men jag tordes inte för axeln, tråkigt! sedan blev det saltpeeling & honung i ångbastun. nu är vi lena som små skitungar, hela högen!
efter det satt vi mest & surrade, jag kände mej inte som jordens mest sociala människa just då. man blir ju så otroligt mör efter bad & bastu! att sitta still, samtidigt som man smakar lite alkohol så blir man inte annat än trött! det var väldigt lugnt hela kvällen, men ändå var vi några stycken som höll ut till tre iallafall. kul att träffa alla igen! :)


and now i'm back in åsele.
pusshej.

tyck synd om mej nu.


jag har spenderat hela dagen i mami & papis säng, i fosterställning/ rullandes efter golvet/ med huvet nere i en hink.
tur att mamma & värmekuddar finns.



tack för idag.

nu kan jag lyfta stekpannan!


trosorna satt kvar under hela solningen idag! skönt! :)
nu har jag solat färdigt för den här gången! två gånger räcker. jag gillar egentligen inte det här med solarium, när man har hört så mycket om att det är farligt! men om man inte solar året runt, regelbundet, borde det väl inte vara så farligt? jag tycker att man ser ju faktiskt fräschare ut med lite färg!

sedan har jag pratat med karin, & så fick jag ett supersött sms från en arbetskompis idag! "saknar din lilla varelse på jobbet"!
herregud, vad gulligt! det är så man blir tårögd!!

& så har jag gjort spagetti & köttfärssås till middag. det är så himla tråkigt att man inte får ha i nån vitlök när pappa ska äta!! allt blir ju mycket godare med vitlök! men han är en sån som hatar vitlök, klarar varken lukten eller smaken! farmor är likadan! det måste ju vara tråkigt! hursomhelst så fick jag till en köttfärssås med sting, utan vitlök. det blev riktigt starkt & gott iallafall! men jag kommer fortsätta med vitlöken annars! :)

& så har jag ett gummiband att träna med nu, det blir lite roligare då! så man känner att det tar emot lite, hihi. jag tror att jag har blivit lite starkare redan nu, kunde lyfta stekpannan med bara vänster hand idag!! framsteg! :)

snart: munkar hos farmora!

justja!


igår när jag hade solat & klev upp ur solariet, så sprack mina nya bikinitrosor upp! det var alltså första gången jag hade på mej dem! en söm gick helt enkelt upp, så trosorna höll på att åka av! tänk om jag hade varit på stranden bland folk, eller på badhuset på fredag!!!!! herre!
väldigt, väldigt dåligt för en bikini för 1000 spänn!! men nu har mami iallafall sytt ordentligt i alla sömmar som kan tänkas gå upp! snart ska jag iväg & sola igen, så vi får hoppas att trosorna håller ihop nu! annars törs man ju inte vara ute bland folk sen! :)

jag är ARG!


igår ringde jag om lägenheten igen, eftersom att den skulle ha varit klar till förra helgen. då borde man väl iallafall kunna hoppas att den ska vara klar när det gått en vecka till?! men inte då!!!! jag blev ganska arg när vi pratade, då alla bara skyller ifrån sej hela tiden! mattor har inte kommit/ mer jobb än de väntat sej/ mycket annat att göra osv osv!! USCH! det är fan inte klokt längre! när det ska ta ungefär en månad alltsomallt! visst, det kan jag ta! men när det nu gått snart tre månader & det fortfarande inte är klart! då börjar man ju undra! nu vet jag inte hur jag ska lösa det på fredag! & syrran ska vara i lse till veckan, då skulle det ju vara jävligt fint om lägenheten varit klar!

- - - - - - - - - - - -

om en halvtimma ska jag iallafall till sjukgymnasten, så får vi se vad hon tycker om min rörlighet i armen. kanske kan jag lägga till lite tyngder eller motstånd så att man kan börja få tillbaka styrkan också? det skulle vara bra.
hejdå!

headache!!


idag har jag ont i huvudet. aj. att det blir såhär såfort jag går en hel dag utan kaffe? ganska otäckt egentligen!
imorse var jag till tandhygienisten. jag hade ett hål & en trasig tand!!!!!! det här blir ingen billig historia! bara undersökningen kostade ju för fasen 600 spänn! irri! men annars sa hon att jag hade rena & fina tänder! :)

sen hämtade jag ut dvd:n & paketet från nelly. en del grejer var ju pinsamt fula! & stora såklart, en klänning kom i fel storlek. & så har de skickat två överdelar till en bikini, ingen nederdel! ännu mer irri!
men vissa saker var fina, de ska jag behålla! :)
har bokat två soltider i veckan. så man inte ser ut som ett spöke när vi ska bada på fredag!

nu är makaronipuddingen strax klar, & pappa kom just hem från jobbet.
perfect timing, liza!!

12/4-10, lång dag!!


imorse vaknade jag av ett sms från syrran där hon skrev att hennes bil pajat påväg till praktiken. bra början på dagen va? hon tog sej iallafall fram dit, som tur var! följande timmar var däremot väldigt lyckade! jag & mamma sprang på stan hela dagen. jag har shoppat massor, verkligen massor!! tre par skor till exempel! jag är så lycklig att affärerna äntligen fattat att det kan vara bra att ta hem mindre storlekar än 36! självklart går det inte att hålla sej då! lite grejer till lägenheten har det självklart också blivit, & kläder & smycken inför sommaren! när syrran slutade för dagen hämtade vi henne & så åkte vi & hämtade kinamat som vi tog hem & åt. alldeles för gott!
limpan gatt såklart komma från åsele med släpvagn & hämta bilen. så vi klämde in oss med alla grejer & fulla släpet & åkte sakta, sakta hemåt. så vi kom inte hem förrän för knappt en timma sen. nu är man verkligen mör! det skar i mitt systerhjärta när vi åkte iväg & sis stannade kvar. tur att hon kommer hem igen i slutet av veckan! & vilken himlarns tur att vi var där när bilen gav upp! så hon kunde låna min bil i veckan! men jag måste erkänna att jag kommer känna mej väldigt naken utan bilen dehär dagarna. otäckt att man är så beroende av en bil!
imorrn ska jag till tandis. usch, jag gruvar mej lite. har inte varit dit sen gud vet när! men det ska nog gå bra.
snusen har nog bränt bort alla tandtroll de senaste åren! :)
& så måste jag hämta ut min dvd som har kommit nu!! spännande!
men nu tackar jag för idag. hej & gonatt!

(måste bara tillägga att jessicas lägenheten var jättefin & mysig!
väldigt snällt att vi fick bo där)!! :)

OJ!!!


vilken härlig helg det varit! vi var ute hela, långa dagen igår. jag vågade mej äntligen på att köra "lillskotern"! det gick jättebra. nog för att jag körde som en snigel. jag har ju inte vågat köra pågrundav axeln. men en hel vinter utan skoter skulle bli alldeles för konstigt! :)
sedan grillade jag, sis & limpan kotletter, grilloumi, champisar & annat gott! jag gjorde min favvo bbq-sås också! massa massa vitlök!!! :)
sen kika vi bara på film, & så sovde jag på deras soffa.
min stackars allerginäsa var inte glad imorse!! det känns skillnad när det finns två katter i närheten, istället för en!!
idag har vi såklart varit ute också. jag har pimplat mer än nånsin utan minsta napp!! nu får det fasen i mej vara nog! man blir ju på dåligt humör alltså!

ikväll drar vi iväg! kanske blir det take away kinamat later & affärer imorrn!!
skönt att vårjackan åkt fram nu!


pusspusspussheeeej!

lovely!!!


nu ska vi fixa fika & varm choklad. sen blir det ut i solen!!!
bara det inte är alltför blött nere på isen! pusshej!

jag skyller på min axel!


ikväll har det blivit "så ska det låta", självklart har vi sjungit med! eller iallafall jag. jag vet inte riktigt hur uppskattat det blev, då jag kanske gav mej på lite för höga toner!! hihi. mamma röstade ändå på att jag skulle få fortsätta sjunga med! så det var ju bra! inte så bra kanske var att det fanns tre stycken som var emot. plus mio & kiwi om jag får gissa!
helt plötsligt kommer kiwi strosande så självsäkert genom teverummet, med en stackars mus i munnen! de är hemska djur egentligen! riktiga rovdjur!! hua!

sen har en söt arbetskompis ringt & undrat om jag kommer på personalfesten nästa helg! självklart gör jag det! kul! hoppas bara att jag fått börja flytta in tills dess! iallafall ställt in sängen, så går det bra :)

nu blir det sussa för mej. nattinatti!
(hur normalt är detta? 21 år, fredagkväll kring 23.00, sova!)
aja, whatever. jag är trött.

friday.

idag köpte jag & pappa lunch från grillen & så for vi till farmor & åt hemma hos henne. sen gjorde vi stan (läs: samhället, hihi). efter det har jag slipat & målat medarna till sängen. det gick mindre bra än bänken. just nu ser det lite konstigt ut, kanske måste jag måla ett lager till sen! jag nyser som en toka, jag har nog fått in lite damm i näsan tror jag bestämt!
syrran har även kommit hem igen! fint!

snart ska vi äta ostbricka!!!!! mumma! :)


SÅ!


precis nu kom jag upp från källaren. bänken är målad!! yey!!
självklart har jag inte målat sen jag skrev senaste inlägget, jag tog mej ett par timmars paus. men nog tog det några timmar ändå, med målningen. iallafall alltsomallt. jag kan säga såhär... ungefär de tre första bräderna var roliga.
haha, jag är nog den minst tålmodiga människa jag känner! jag vill att allt ska vara klart innan man knappt börjat! men nu är den vit iallafall! inte heltäckande vit, men den får gärna se lite "slarvigt" målad ut. sådär, så den ser lite nött ut. det är ju bara charmigt! morgondagens projekt blir medarna till sängen! de blir nog inte lika tjorviga, förhoppningsvis :)

sen har jag fått leveransbekräftelse från nelly ikväll. nu är mitt paket skickat. men tror ni inte på fasen att en klänning hunnit ta slut???! just den jag varit mest nyfiken på, som skulle vara skitfin på bröllopet! det stod nåt skit om att det varit lagersaldofel på den! JÄKLAR! bäst att de andra två är bombsnygga!!

NU..


.. ska jag ner i källarn & börja greja! mamma sa att hon tänkte sätta om några blommor, & att hon kan göra det i källarn också, så jag slipper vara ensam.
våran källare är en såndär lite läskig! & när vi pratar om det så höjer hon helt plötsligt rösten; "men då få du int håll på å svär"!!
VA? vad menar hon med det? inte svär jag väl speciellt mycket????? ;)

mormor lika söt som vanligt.

vi har precis kommit hem från en promenad. vi gick förbi hos mormora. hon var inte i sin lägenhet, utan satt & hade gymnastik. mami pratade med henne, men hon ville hellre sitta kvar & gympa med dom andra gamlingarna. hellre än att träffa oss. trevlig dam, detdär! ;) så vi gick igen. haha

I have a vision!


ja, nu jädrar arbetar hjärnan!!

sandpapper?


.... det kanske är ett bättre ord? :)

nu är första benet till bänken målat. spännande att se imorrn om det kommer behövas två lager eller om det räcker med ett lager! yes! nu har jag äntligen ett projekt, som kan ta ihjäl ett par timmar!!! hihhihi

jag ska måla hela världen, lilla mamma.


nej, det ska jag inte. usch, vad jobbigt det lät. eller för mamma skulle jag nog kunna det! men nu är det bara för mej själv, så det blir nog inte mycket mer än ett par vita möbler! jag har varit & köpt vit färg, en pensel & slippapper. vilket konstigt ord, slip-papper?

men det får bli en annan dag, måleriet.
snart ska vi iväg på promenad! pusshej!

blä.


tydligen ska alla tapeter vara på plats nu i lägenheten, plus mattan i teverummet. men då är ju alltså hall- & köksgolv kvar. & toaletten.
ja, som vi trodde kommer jag inte kunna flytta till helgen. tur att jag inte hade ställt in mej på det heller! men snaaaaaaaart så! :)

YES!


nu har jag precis beställt en hel hög med grejer från nelly! flera klänningar, kanske nån jag kan ha i utlandet & nån som passar till bröllopet i sommar! hihihi, sen var det några bikinis, leggings & jeans! hoppas grejerna kommer snabbt nu! hittade ett par jeans som jag blev stormtokig i, la dom i varukorgen. men innan jag hade kollat klart så var dom slut i min storlek, of course! hursomhelst så fick jag försöka gå vidare.. utan just de jeansen! hittade ändå några andra fina :)

goodmorning sunshines!

nej, ingen sol idag heller. vart tog solen vägen egentligen?
flera dagar sen vi fick se den sist!!

redan imorse fick jag ett sms om dvd:n, att den var påväg! jag blir så nervös att den kommer fel! jag har ju aldrig beställt från den sidan tidigare, då blir jag alltid nervös! haha, innan man sett att det går bra :)

lalalalaaaa!

alltså vad bor man på för ställe egentligen?!
hundar som jagar rådjur genom samhället, folk som är ute & cyklar & håller på att krocka med en ren!! ja, för det där med cykeln & renen hände idag!! haha!

ikväll har jag äntligen beställt en dvd, plus att vi betalat första delen av thailand!! hihihihihi. smakar det så kostar det ;)

göralös.


vad ska jag göra idag????
det känns som en tråkig, rastlös, händelselös dag idag. syrran är inte hemma, mamma & pappa är på jobbet, jag är sjukskriven & har redan svintråkigt!!
klev upp ovanligt tidigt idag, då jag gatt ringa sjukgymnasten. fick tid där på måndag till veckan. synd bara att jag inte insåg förrän nu att jag inte kan då!
så jag måste ringa & ändra tiden. sånt är så irri!!
har tvingat mio att äta, så att vi kan gå ut på en prommis snart iallafall. den lilla skiten ligger bara & sover! tror jag tjatade en halvtimma innan han sträckte på sina stela ben & äntligen åt. mamma slutar tre idag, då ska jag hämta henne & så ska vi göra nåt hemligt ;)
sen ska jag nog tvinga pappa att följa mej & köpa vit målarfärg & lite sånt. så att jag kan börja måla medarna till sängen & bänken. sen kanske jag ska ta tag i det här med en dvd. jag tror jag beställer en ikväll!!


pusshej!!


jag har precis gjort ett tappert försök att rengöra mammas stackars handskar, trots att jag inte tror att de blir särskilt snygga sen. men nu hänger de på tork iallafall, så vi håller tummarna!
& så har jag vinkat av syrran, då hon stack iväg på praktik tidigare ikväll! men vi har redan planerat att på söndag ska nog jag & mammen dra dit till henne & hälsa på + gå på affärer såklart! :)

oj, jag har hunnit med en del ikväll. hälsade på farmor, drack kaffe & tog med mej en japp som vi hade till. hon tyckte att jappen var sååååå god. herregud, människan har nog aldrig smakat det förut?! :) satt där i drygt två timmar, så då var hon nöjd när jag for igen.


nu kan jag säga att jag har värk både här & där. usch, det var nog lite mycket för mej.. två heldagar i friskluft, efter att man bara fått små, små doser annars de senaste veckorna! hihi

snart är det dags för Medium på teve! pusshej!

5/4 -10


vi stack såklart ner på isen idag, när vi såg solen imorse! det var inte riktigt lika varmt idag, men såfort solen var framme var det superhärligt! pimplade, utan resultat. limpan däremot drog upp en finfin abborre! :)

vi lämnade våra spön i fiskehålen när vi gick in till elden & fikade. jag lämnade handskarna & lite andra grejer vid mitt spö så att ingen skulle komma med skoter & köra över spöet. jag tänkte att då syns det ju bättre! iallafall så kom en karl med sin hund, som var lös. vi såg hur hunden styrde sina steg närmare & närmare våra grejer. helt plötsligt ställer han upp sitt ben & vi se hur han pinkar mot handskarna! jag blev tvärarg (som jag brukar bli), & trampade iväg mot handskarna. & mycket riktigt, när jag kom fram såg jag en gul fläck & ett par blöta handskar. jag ropade åt mannen som satt en bit bort att hans hund hade pinkat på mina handskar. han sa att han kunde tvätta upp dem åt mej. men det funkar inte riktigt, då det var ett par skinnhandskar. inte billiga. mammas dessutom som jag hade lånat. jag tycker att det var lite dåligt att han inte ens kom fram & bad om ursäkt.
hur var det nu, om att hålla rätt på sina hundar?

annars en bra dag.

bilder från idag.


  

  

  


fin dag!

idag satt vi ute i solen all day long nästan!! det var ju helt vansinnigt varmt ute! underbart! årets första fräknar är så välkomna! ;)
& när vi satt där ropade en av våra grannar att en hund sprang förbi & jagade ett rådjur!! & att hunden även hade bitit rådjuret över halsen! usch, vad otäckt! jag & mamma slängde oss in i bilen för att se om det stackars rådjuret låg nånstans efter vägen. men vi såg aldrig nåt. man kan ju bara hoppas att hunden inte hann bita ordentligt! & att rådjuret hann iväg! USCH & FY! sedan hoppas man ju att folk håller rätt på sina hundar så det inte händer såna saker!!

hursomhelst så drog jag, syrran & limpan iväg på en biltur lite senare. limpan lurade ut mej på en skogsbilväg som var fruktansvärt lerig & slaskig. körde nästan fast ett tiotal gånger, men det gick bra tillslut. undra om det berodde på mej som förare eller min fina skoda? båda kanske! sedan körde vi vidare till borgsjöbyn. strålande sol där med! mys!

he's here again!!


våra släktingars kisse, som brukar komma hit är här nu igen!
jag har ju berättat tidigare att han kommer upp på våran altan & är så god!
idag trivs han ute på vårat renskinn! :)

han är riktigt lik syrrans två katter.
 
rocky myser.


påsktårta!


idag gjorde syrran en påsktårta som vi åt till efterrätt! :)


what?!


vi satt precis & åt finmiddag när vi började diskutera olika ord. & jag sa att det är ingen mening att diskutera nåt sånt med mej, för jag har alltid rätt! haha, jag är ju typ en svenskalärare! en sån som rättar andra när dom råkar säga lite fel!
hursomhelst så brukar pappa aldrig kunna skilja på soffa & säng, han pekar på en soffa & säger säng &såvidare! så jag argumenterade såklart om det, & så säger pappa: "jamen, no kan ja stava till soffa!! S-O-V-A"!

det blev alldeles tyst i rummet, innan vi fick fram nåt. behöver jag säga att vi skrattade länge efteråt?


dyngabortibocken.

mäh! inte en enda firre! inte ens ett litet napp!! jäklaskit. sen blåste det ganska mycket också, men såfort solen tittade fram litegrann blev det stekhett!
hit med lite mer värme, tack!

sen har vi precis varit & tittat till "Ann-Gerds husä", vi plumsade fram till dörren!!
det huset är så litet & gulligt! jag skulle gärna bo där om jag fortfarande var åselebo. utbyggnanden är ju jättemysig! :)

the long friday.

Jag har gjort nåt om jag inte skulle ha gjort!! Jag sökte såklart på Ryan O'Reily på internet. Alltså killen som jag blev tokkär i från Oz! Självklart hade jag fattat att han skulle vara rätt gammal, eftersom serien är ganska gammal! Men det blev ändå som en chock! Hahahahah, han är fyra år yngre än mamma! Hans riktiga namn är Dean Winters. Jag tror aldrig jag har sett honom i nån annan film/serie.

Näefy, nu blir det kaffe! Sen iväg & pimpla i Almsele!! :)

LURAD!!


japp, så var det avklarat.
redan på förmiddagen blev jag utsatt för ett april-skämt. gissa om jag gick på det? farmor kom hit, gick raka vägen in i teverummet & ropar: "men vad är det här? har katta varit här under? är det hon som har gjort det här"??
jag fick panik, då det ju är min katt! fick genast en bild i huvet att hon hade klöst sönder nåt här hemma hos mamma&pappa! sprang in till farmor, där hon står vid soffan & lyfter på en kudde. jag tänker "oh no"!! när jag står där som en dumskalle lutad över soffan & stirrandes på kudden farmor håller upp ropar hon glatt "APRIL APRIL"!!
alltså vad är det frågan om? jag måste lära mej att bli lite mer misstänksam! haahahaha

lite senare kom bröderna öjstam förbi här på kaffe & påskbakelser.
kiwi kände verkligen igen erik!! :)

RSS 2.0