dear diary.


Idag har jag varit & fixat nytt pass, det krävdes tre försök innan jag var nöjd. Eller nöjd blev jag väl inte riktigt då heller, men jag skulle ju måsta skämmas om jag bad henne ta ännu en bild.
Sedan har jag fyllt i semesteransökan & kollat på resor & hotell.
Jag har även ringt löner, så nu är allt fixat inför resan...
Förutom att jag ska beställa en bikini (det måste jag ju göra på direkten!!!), boka själva resan, se till att det går någon passande resa härifrån till Stockholm, & hem igen såklart. Plus att jag ju inte kan vara bombis på att jag får semester ens! Det kanske var att ta i lite om att allt är fixat...

Inatt fick jag ett väldigt spännande sms! Som tur var så vaknade jag inte av det, utan såg det imorse. För när jag väl sett det var det omöjligt att somna om!!!! Hhiiihihihih!

Nu ska jag börja med middagen. Idag blir det Köttfärspaj. Byebye!

challenge!


Blev utmanad av Emma
Regler: Den utmanade skriver 8 (o)vanor/fakta i sin blogg och utmanar sedan 8 andra.

1. Jag är en riktig sölgris. Det är verkligen inte nådigt! Varje frukost/lunch/middag/fika kan jag garantera att jag på något vis spiller eller sölar. Jag har gjort det så länge jag minns. Jag vet att pappa fick bli uppretad varje dag vid middagsbordet. Nu har min sambo fått ta över pappas roll. Fast han blir inte ens irriterad, han tittar bara på mej & skakar på huvudet. Han har försökt lära mej att tugga med stängd mun, & att man inte pratar när man har mat i munnen. (Det är skitsvårt kan jag säga! Testa! Man får nästan kramp i käkarna om man ska tugga med helt stängd mun!) Han säger att om jag skulle ha på mig en bred haklapp varje gång jag äter något, & sparar allt jag sölat under en vecka så skulle jag ha en hel måltid gratis i haklappen. Värsta gången var nog när jag var på middag hos mina svärföräldrar runt jul förra året. Eriks morfar var med, & jag välter ut mitt glas med cocacola, så det flyger över hela bordet & rakt mot morfarn. Han fick ställa sig upp såklart, för att inte få all dricka över knäet. Det är konstaterat, jag är en sölgris.

2. Jag har en riktigt hemsk ovana att bita ihop käkarna såfort jag ser något som jag tycker att gulligt. Det har jag gjort så länge jag kan minnas. Typ om jag träffar en gullig liten hundvalp, då är följande timmar typ förstörda. Jag har bitit ihop käkarna så hemskt att jag fått spänningshuvudvärk. Ni kan ju tänka er hur jag har det här hemma, där det finns en katt, en hund & ett marsvin. Jag springer ju bara runt med ihopbitna käkar hela dagarna. Hua, vad jobbigt det är!

3. Jag är långsam. Otroligt jäkla seg av mig. Främst när det gäller att duscha & sminka mej. Om jag ska ut med kompisar en kväll brukar de ringa runt två på dagen, & säga åt mej att gå in i duschen. Annars vet de att de kommer få vänta, & vänta. Jag vet inte vad det är som tar sån tid heller. Det tar extra lång tid om jag känner mej stressad, om jag vet att jag måste vara klar till en viss tid. Då springer jag bara runt & tittar på klockan hela tiden, för att se om jag hinner bli klar i tid. Ni hör ju, bara det tar ju förfasen en massa tid som jag hade kunnat använda mej av.

4. Jag är ett kontrollfreak. Jag har lappar här hemma till tusen, där det står grejer jag måste göra. Jag tror inte direkt att jag är mer upptagen än någon annan. Men jag litar inte på att jag ska ha grejerna i huvudet, så därför skriver jag upp vad jag ska göra. Det kan vara att jag har bokat tvättid, eller att jag ska ringa något viktigt samtal eller om jag har någon tid att passa. Men jag fattar inte varför... jag skriver upp grejerna & sedan tittar jag nästan aldrig på lapparna. Jag gör grejerna ur minnet, & sedan kan jag se en gammal lapp & då slänger jag bara bort den, för att jag gjort det som står på den för en vecka sen, utan att ha tittat på den alls. Så jäkla onödigt.

5. Jag har ett sjujäkla sifferminne. Som på jobbet har man ju hela tiden en massa olika koder att komma ihåg i huvudet. Men det är inte så att jag pluggar in koderna. Jag får veta koderna, skriver dem på en lapp, & sedan kollar jag aldrig på lapparna. Bara jag har fått höra dem eller se dem en tväris så sitter de där. Det är jäkligt skönt måste jag säga. En gång har det hänt att jag glömt min PIN-kod på mobilen. Jag vaknade en morgon, mobilen var av & jag kunde inte för mitt liv komma på koden. Den som jag alltid hade kunnat!! Men jag lät det vara, & väntade på att den skulle dyka upp i huvudet. När jag vaknade morgonen efter såg jag siffrorna framför mej, & sen har det aldrig hänt igen.

6. Jag måste vara en nattmänniska. Under dagarna kan jag känna mej trött & slö. Även på kvällarna, runt åtta-nio skulle jag kunna lägga mej & somna som en stock. Men när jag väl lägger mej vid elvatiden, då får jag springa upp flera gånger & göra grejer som jag känner måste göras på studs. & när jag väl sätter igång skulle jag typ kunna städa hela lägenheten utan problem, klockan elva på kvällen. Jag får alltid för mej att göra en massa projekt precis innan jag lägger mej. Inget vidare sätt att varva ner direkt.

7. Jag har fått höra att jag inte är rolig att se på film tillsammans med. Jag sitter & frågar grejer hela tiden om filmen, som om den jag ser tillsammans med skulle ha sett filmen redan, eller iallafall vet mer om den än vad jag gör. Mamma har alltid fått säga "jag har inte sett mer än dej", varje gång vi sett på film. Erik brukar härma mej när vi ser en film, för att jag ska få se hur jobbig jag är. & det är verkligen skitjobbigt. Fy! Så, slå aldrig igång en film om jag finns i närheten. Jag är hopplös.

8. Jag är inte direkt sportig av mej. Inte alls faktiskt. Promenader kan jag gå, men aldrig att jag får för mej att ta en promenad bara av mej själv. Då får folk ringa & nästan dra mej ut. Nu, när vi har Eros är jag ju tvungen att rasta honom, så det är nog jäkligt bra för mej. Jag är en riktig latmask. Men bara jag tar mej i kragen så får jag ju iväg mej själv på gymmet, det går faktiskt bättre av någon anledning. & jag har märkt att jag är jäkligt "lättränad", & tjurig. Har jag bestämt att jag ska klara något så gör jag oftast det. & jag känner direkt vad mycket bättre konditon jag får bara efter att jag tagit någon enstaka runda i veckan. En del tränar & tränar, utan att se nåt resultat. Jag skulle nog vara hur fit som helst bara jag gav mej fasen på det, & utan någon vidare ansträngning. Men det kommer nog inte hända.

Sådär ja, nu ska jag alltså utmana 8 stycken. Men det är så att typ ingen jag känner har någon blogg, tråkigt nog.
Det får helt enkelt räcka med att JAG UTMANAR SANNA & NADJA.

dyngabortibocken.


En dag i veckan när jag var ner & skulle tvätta, hängde två mattor kvar i torkrummet. På min tvättid!!!! Nu var frågan om jag skulle blir irriterad & arg, kasta ner mattorna & låta dem ligga där på golvet. Eller om jag skulle ta ner dem & rulla ihop dem fint. Jag gjorde det sistnämnda. Jag har nog mognat sen sist.

Förresten.
Nu är jag så förbannade less på att sjukskriva mej hela tiden. Igår skulle jag ha jobbat till 16.30, men 15.30 var det bara att ge upp. Fick lov att stanna bilen handlöst & ringa efter skjuts hem. FAN. Tror ni att det kändes bra? En timma innan jag skulle ha slutat. Så jävla onödigt. Men man kan ju inte göra något åt det, precis. Det blir ju inte bättre av att jag går här hemma & jagar upp mej, snarare sämre. Karensdagar är det värsta jag vet, & speciellt nu under en helg dessutom. Det blev såhär nu bara för att jag & gubben pratade om att jag inte hade någon karensdag under december, för ovanlighetens skull. Då självklart, fort som fan lyckas jag skaffa mej en i januari istället. Jag är så LESS.
Nu ska jag lägga mej på soffan igen.
HEJ.

vittne?


När Erik var hem på lunch tidigare, plingade det på dörren. Jag kände på mej att det var någon från Jehovas, då de redan varit här & sprungit fyra-fem gånger det senaste halvåret. Om man sagt en gång att man inte är intresserad, måste de verkligen fortsätta komma då, gång på gång!!? Iallafall skickade jag iväg Erik att öppna dörren, för nu var det faktiskt hans tur att säga "Nej, jag är inte intresserad. NEJ NEJ NEJ!"
Medan Erik står i försvarsställning & skakar på huvudet åt den envisa mannen med helsvarta kläder, tänkte jag bara gå förbi dörren.. Men samtidigt kastar sej Kiwi ner på golvet framför mej. Detta gör att jag råkar kliva på hennes svans & utbrister ett redigt "JÄVLAR", precis när jag går förbi dörren.

Nu borde de väl inte kommer tillbaka igen?

rise.


Halv nio, det är ju en lagom tid att kliva upp en ledig dag. Varken för tidigt eller för sent, tycker jag. Men både i förrgår & igår fortsatte jag sova även fast väckarn ringde halv nio. Jag vaknade istället tio! Usch, alldeles för sent.. Idag däremot, var jag uppe kvart i åtta! Skönt! Jag var ner & hämtade tvätten, gick en sväng med Eros, åt frukost. Efter det har jag hunnit iväg & solat & sedan tränat. Jäklar, vad skönt!!

Nu håller vi på för fullt & smider planer för utlandet. Hoppas hoppas hoppas jag kan ta semester!!! Men det är ett tag kvar än, & ihelgen jobbar jag.
Vi börjar där... bye.

tan.


Idag var jag faktiskt & solade. Det var ett tag sen sist, så jag behövde verkligen lite färg nu! Man känner sej ju så mycket fräschare med lite färg. De har fått dit nya solarier sen sist, & ett ståsolarium! Jag har aldrig sett ett sånt tidigare. Jag provade att gå in i det, men tordes inte sola för man kände sej ju helt instängd! Cellskräck! Hua! Efter solningen gick jag raka vägen & tränade, även det var längesen sist! Det känns jäkligt skönt i kroppen nu vill jag lova!

Ikväll spelade vi ett "slagsmåls-spel" som jag kallar det, på Xbox. Jag blev helt galen, skrek & tog i med hela kroppen för att spöa Erik & hans brorsa...
det gick ibland.

snipp snapp snut, så var dagen slut.

hey there.


Helgen spenderades i Granet. Vi har mest varit ute, promenixat & kört skoter. När jag & gubben for på en skotertur var Eros efter hela tiden, han sprang efter skotern i 30 km/h & tyckte att det var så himla roligt. Fatta var kul det måste ha sett ut! :) & igår var vi ute med alla fyra vovvarna. Det blev en himla träning, både för oss & hundarna! Men skönt var det! Att det tar på så himla mycket att vara ute, man blir så otroligt trött efteråt. Man tycker nästan det ska vara tvärtom.. jag borde vara piggare än nånsin idag! Men icket.
I eftermiddag börjar jag på nya stället.
Jag har inte så mycket att säga om det faktiskt.


oh my...


..28 minus ute!! jag gruvar för imorgonbitti..
då är det säkert ännu kallare! tur det finns täckisar!!
mam&pap åkte upp till våran fjällstuga i eftermiddag. jag är väldans avis vill jag lova! fast de hade runt 32 minus där uppe, & när jag pratade med dem sist var de påväg ut på en prommis! vilka galningar! nja, jag kanske inte är så avis after all.. jag tror jag väntar till våren innan jag följer med upp. det är lite trevligare temperatur ute då, plus den härliga vårsolen såklart!

idag gjorde vi hemmagjorda hamburgare, i eriks innegrill som han fick i julklapp. den funkar riktigt bra faktiskt! jag var lite skeptisk i början. men samtidigt är det ju lite spännande att prova nåt nytt sådär. de fick ju till&med sånadär fina ränder som från en riktig utomhusgrill. så blir de minsann inte i en vanlig stekpanna.
jaja. puss&gonatt!

tvåa = första förlorare?


Ikväll var vi & bowlade. På vår bana var vi tre stycken, och jag slutade på en andraplats. Det känns ju inte helt rätt, men jag är ändå rätt nöjd. Sofia, som kom sist var ganska så upprörd på hemvägen. Att jag tog "förlusten" så vansinnigt bra kan jag inte förstå, bowling är ju något som jag inte klarar av att förlora i. Jag blir skogstokig, det är sant!! Jaja, kanske ska nämna också att Sofa låg ett poäng efter mej, hihi, så hon var ju nästan tvåa!

Sedan har jag glömt att berätta att vi spelade frågesport på playstation ihelgen. Jag hatar frågesporter annars, av någon konstig anledning känner jag mej bara dum & obildad. Mycket lurigt. Men det här var helt annorlunda, Buzz hette det & var vansinnigt roligt. Jag förlorade väl de fyra första omgångarna, men vann över alla andra den sista omgången. Då sa jag att vi hade spelat klart! :) Det gäller att sluta på topp! Hihi! Förresten kanske jag ska lägga till att det var jag & tre grabbar, & då kan ni ju gissa vilket ämne som blev valt de flesta gångerna? Jo, självklart SPORT! Då var jag lite arg, men vissa frågor var för svåra även för dem. Då var det så lyckat när de svarade sådär "manligt" självsäkert på två sekunder, medan jag satt & gruvade mej för att svara - & det visade sej att jag prickat rätt & alla de andra fel! Hihihiihh, då känns det bra!

Nej huvva, ikväll blir det tidigt isäng känner jag. När jag stod & diskade för en stund sedan nickade jag till flera gånger. Jag höll allvarligt på att somna stående!

Gonatt gott folk.

i'm a busy girl.


Jag känner att jag hunnit med en hel del idag, även fast jag sovde lite längre än planerat. Var på lunch med jobbet tidigare. Har ringt löner om motorvärmarstolpe, har ringt & bokat tid för klippning & färgning (något jag inte gjort på flera år) & precis nyss bokade jag bowlinghallen. Vi ska iväg & bowla en kväll i veckan med jobbet, då detta är sista veckan på Fyrklövern. Det känns väldigt konstigt att det är min sista kväll på det nuvarande jobbet nu ikväll. Det kanske inte blir så annorlunda på det nya, men samtidigt känns det som att precis allt förändras. Speciellt då det blir helt nya arbetskamrater. Jaja, jag försöker att inte tänka på det, utan får ta dagarna som de kommer.

Nu ska jag kika lite på utlandsresor, det ska bli av nu! Det får inte bli något som bara rinner ut i sanden, som mycket annat kan ha en tendens att göra såfort man planerat något skoj. Jag vill ha värme & sol, & bli brun!

pedant, jag?


Igår fick julen åka ut, det kändes riktigt skönt faktiskt! Nu är det snart sommar! :)
Det blev en riktig storstädning när jag ändå var igång. & jag har verkligen problem med städning & sånt. Först att diska, jag står verkligen med disk efter en middag i nästan en timma. Skrubbar, skrubbar, skrubbar. Ni kan nog inte förstå hur jag beter mej när jag gjort kyckling, i mitt huvud är rå kyckling=salmonella!!!! Okej, det kanske är lite överdrivet. Gubben blir vansinnig över hur jag diskar. & sen städningen.. om han dammsuger så springer jag efter & kollar efter små dammgrejer som han möjligtvis missat. & det är inte det att han är slarvig. Det är snarare så att jag är övernoga, jag har insett det alldeles nyligen! Men det spelar ingen roll att jag vet om det, näsan är ändå där! Igår tog jag hand om all städning själv, & det var riktigt skönt att sätta sej ner igårkväll & veta att det är riktigt rent överallt. Måste påminna igen om att min sambo inte är slarvig. Det är bara ett par konstiga & jobbiga tvångstankar jag har. Usch.
Idag kom mam, sis & limpan hit. Vi shoppade loss, jag sprättade såklart någon nolla mer än 100. Sedan bjöd jag dem på mexikansk kycklinglasagne. Blev super! Efteråt åt vi en chokladbolls-kaka som gubben faktiskt gjort igår, med glass & frukt. Jag är fortfarande proppmätt!

Nu måste jag lägga mej i soffan ett tag. Storstädningen igår känns i ryggen, gott & väl.

Shit.


Vi tvättade igårkväll, så det var upp tidigt nu på morgonen för att hämta de hängda kläderna. Tvättiden på morgonen börjar sju, så jag tänkte att det räcker om jag går ner vid åtta. Men en av mina grannar hade varit snabb på morgonen, hunnit tvätta ett par maskiner & börjat hänga upp sina grejer i torkrummet. Självklart har hon då varit tvungen att plocka ner all min tvätt, för att få plats med sin tvätt. & vet ni vad hon gjort? Hon hade vikt ihop mina kläder & lagt dem fint i en hög!! Jäklar! Själv hade jag tänkt att de får skylla sej själva om de har kvar kläder när det är min tur att tvätta, & kastat ihop allt i en hög. Det har jag gjort förut, fast det var i Vilhelmina när jag var yngre. Kanske har jag mognat sen dess? Jag tycker faktiskt att det var väldigt gulligt att henne att vika ihop allt så fint. Otroligt, jag kanske ska tänka om lite nu.. att jag gör likadant om jag var i hennes sits. Fast jag vet inte.. jag får se hur jag känner när jag väl står där. Jag tror att aggressionerna tar över.

Nu blir det plommonkräm till frukost!

trettondan.


Fasen vilket härligt väder det är idag!! Bara ett par fjuttiga minusgrader, & snö! Underbart! Fast snorhalt & livsfarligt också! Fick ett par ofrivilliga sladdar i rondellerna idag!
Nu kokar palten för fullt, eller ja, raspeballer är det ju egentligen. Man är väl inte dummare än så, när de smakar ungefär likadant! ;)

Förresten brände jag mej somfasen igår när jag höll på med middan (som förresten blev hur bra som helst, kycklingsfiléer med gräddädelost! Den där jäkla osten!! AHH, det vattnas i min mun när jag tänker på det!) Jaja, tillbaka till att jag brände mej.. jag har aldrig lyckats bränna mej på en ugn tidigare! Eller jag har lyckats med att aldrig bränna mej kanske passar bättre! Det gjorde så ont att jag inte fick fram ett ljud. När man typ stöter i en tå eller nåt, då kommer det ju alla möjliga fula ord & skrik. Men det här gjorde så ont att jag inte fick fram nåt.. jag sprang bara till vattenkranen & spolade som en galning. & ändå dunkade & sved fingret hela kvällen igår. Jag var bombsäker på att jag skulle få en brännblåsa, men idag känns det mycket bättre & det är bara lite rött!

Nu kan jag inte skriva nåt mer, för det är en katt som ligger på min högerhand, & det är ganska jobbigt att bara skriva med vänster. pusshej.

!!!!!!!!!!


Precis när buren var färdigstädad, hittar jag en liten överraskning i hallen. Kiwi hade upptäckt hösäcken som låg där. (Hö till bebbens bur). Hon hade krupit in & lagt sej bland allt hö! Tror ni att det var roligt att dra ut henne därifrån? Hela katta var full av höstrån, & självklart rasade det bara ur pälsen på henne!!! Ut över hela hallgolvet.

puss.


Idag har jag gjort plommonkräm som vi åt till lunch, den blev faktiskt god. Men inte riktigt som när farmor har gjort den! :) Sedan har vi precis sett Dr Dolittle 2 på teven. Jag blir alltid så glad av den filmen, & gråter & gråter!! Hihi, Erik tyckte mest att den var pinsam.

Nu ska jag ta & göra nån nytta, typ städa bebbens bur.. skoj.

pusshej.

honeys.


Hah, det är helt sjukt vilket bemötande jag får varje gång jag kliver in genom dörren!! & nu menar jag inte att min sambo kastar sej upp ur soffan, kommer springandes fram emot mej, tittar kärleksfullt i mina ögon & säger att han saknat mej de timmar jag varit borta.. NEJNEJ! Det är faktiskt en katt som kommer springades, med yrvakna ögon, jamandes. HÖGT jamanandes! Hon är verkligen som en hund! & inte nog med det, när lillgrabben som sitter i sitt bur hör min röst skriker han av fulla krafter. Jag tror att han av någon anledning kopplar min vackra stämma med mat. Ännu värre är det då Eros är hemma (vilket fallet inte är nu), då kommer såklart även han & nästan springer ikull mej i dörröppningen. Han är jätteduktig, man ser att han kämpar så fruktansvärt för att inte skälla eller hoppa, trots att han blir så glad. Ibland rullar han ihop sej på golvet i några svalda gnyl. Det är som att han inte kan kontrollera ljuden, det bara bubblar upp! :)

Japp, nu blev det kväll.
Puss&Gonatt!

-27 degrees..


Idag är det bokstavligen cold as ice ute!!!
Egentligen är detta en av mina lediga helger, men så ville en kille på jobbet byta arbetshelg så jag ställde upp! Så hela helgen blir det jobb, jobb, jobb men då nästa helg, som jag skulle ha jobbat är jag alltså ledig! Det kommer kännas skönt! Jag vet inte vad jag tänkte blogga om egentligen, känner mej ganska tom i huvudet av någon anledning...

På måndag måste jag ta & ringa vårdcentralen om mitt öga. Jag kan inte förstå vad det är frågan om, är alldeles svullen & röd om en ögonlock. Har varit det i flera månader & det enda sjukvårdsrådgivningen tipsade om var någon fet kräm, men se det har då inte funkat! Måste även ta upp mitt nysande samtidigt, jag undrar om det röda ögonlocket & nysningarna har någon koppling? Typ nån allergi.... Jaja, jag blir så less på att hela tiden måsta ringa sjukvårdsrådgivningen/lasarettet/vårdcentralen om olika saker. Tar det aldrig slut?! Om jag nu skulle få bukt med ögonlocket, så ska ni se att det dyker upp nåt nytt man måste kolla upp! Men jag ska inte klaga mer nu... det finns alltid nån som har det värre. That´s for sure.

RSS 2.0