lämna mej ifred!


jag älskar min lägenhet, men självklart är det en riktig spindellägenhet!
värsta sorten!! idag har jag haft ihjäl fyra bebisspiders, & för en stund sen tror jag att jag fick tag i spidermami! det borde väl ta slut nån gång?!

jag undrar om det är på grund av mej det är så dåligt väder?

 

jag kanske ska sätta upp en stor skylt på dörren:
"SPINDLAR PASSERAR PÅ EGEN RISK"
då har de ju faktiskt en chans att välja. jag trodde att det skulle räcka med att jag skriker varje gång jag har ihjäl en jävel! de borde ju fatta vinken liksom??! det finns bara plats för en här, och det är JAG!

vi kommer aldrig bli vänner, FATTANINÅVA????!!!


tjohej!


uppe med tuppen den här morgonen! skulle till tandis klockan 7.00!!! konstig tid, men iallafall. vågade mej på att skippa bedövningen för första gången i mitt liv. insåg att jag tagit den i onödan - det var ju inte alls farligt! bedövninssprutan är fan värre + den jobbiga känslan innan bedövningen släpper (känslan när man biter sej i tungan utan att riktigt känna det). det tog knappt en halvtimma att laga ett hål & fixa en trasig tand! den där tandläkaren var crazy!  jag undrar vad folk skulle säga om de såg honom jobba? jag hade en "tuss" i kinden i säkert tjugo minuter efter att den gjort sin nytta (förstod att han hade glömt bort den, speciellt när han råkade komma åt den med ett instrument så den flög ut & hamnade på min haka). när han spolade rent sprutade det vatten i hela ansiktet. verkligen hela ansiktet! DET har jag absolut inte upplevt förut! haha
nu hoppas min plånbok att tandtrollen håller sej undan ett bra tag -
ungefär resten av mitt liv!!


sen har jag legat på stranden & läst en kär bok. vad har det blivit av mej????! jag läser bok efter bok, tidigare har jag bara läst böcker om nån har tvingat mej.
jaja, men kul är det!

bjuden på palt till middag. jag tackar & tar emot! :)

underbara dag!


imorse packade vi ner korv, bröd, godis & dricka & hoppade in i skodan.
vi körde till stranden vid vitterhuset, grillade & hade det bra. sedan körde vi till plantskolan & plockade på oss lite grejer. träffade emma & planerade in en suparkväll! (haha) ;) efter det for vi till nalkastjärn & kikade. sen har vi bara jäst ute på gräsmattan i solen! UNDERBART!

  



  
  
  
  


hahaahahah.


ikväll tog vi en timmas biltur på lite skogsbilvägar, mysigt! vi fick se en enda älg. ingen björn! tråkigt. jag tror att det var för att papi tog med kameran. det ska man inte göra! då får man absolut inte se nån björn. har man ingen kamera med är chansen lite större iallafall! :)

sen har jag glömt berätta katastrofen som hände i fredags. jag hade på mej lösnaglar, & stod & gjorde iordning silltårtorna till middagen. jag tittade då & då på fingrarna så ingen nagel skulle lossna. när allt var klart & jag tvättade händerna för sista gången, tänkte jag "jäklar, va bra dom här naglarna satt"!
& DÅ! då ser jag att det fattas en nagel!!!!!!!!! tårtorna stod, klara att serveras & inte ett spår av nageln.... varken nånstans på bänken eller golvet! ajajaj! vidrigt, & livsfarligt dessutom! jag berättade om olyckan för de flesta. & var nervös varje gång jag såg att nån hade en bit av tårtan på sin tallrik! haha, som tur var så var det ingen som höll på att svälja ihjäl sej!
jag undrar verkligen var den tog vägen?

jurtjyrkogården!



kiwi har, under denna dag, lyckats bilda en djurkyrkogård ute i vårat partytält!! hon låg ute på backen & njöt & rullade runt. jag gick fram för att se vad hon hade för sej, då jag fick se det!!!! en halv mus, två större möss + en stor trast! i en samling! hon låg ovanpå alltihopa & såg SÅ stolt ut!
mamma grät nästan & skrek rätt ut när hon skulle "städa upp" där.
(för jag gör det då inte)!
men jag sa iallafall "Vila i frid" åt var & en...


idag är det sommar!


oj, vad allt är stilla nu.
vi har grejat & planerat inför möhippa & bröllop hur länge som helst, känns det som. & nu är allt över helt plötsligt. släktingarna har åkt hem & allt känns så tyst! väldigt konstig känsla.
tur att solen lyser idag iallafall, då känns det lite bättre! jag, syrran & mami åt årets första mjukglass för en stund sen! & det är första "riktiga" dagen på semestern! skönt! nu gäller det bara att hitta en ny anledning till fest! alla som är partysugna är välkomna att höra av sej, jag är med! det här ska bli en rolig sommar! hihi, puss! :)

bilder säger mer än ord.


  



  
  
  



  
  


the wedding.


min syster heter numera Sanna Liss. konstigt, men bra! hihi :)

hela bröllopet var skitfint. jag skippade den vattenfasta mascaran, vilket jag ångrade i samma sekund som "Halo" började spelas på piano. men jag klarade mej bra, inte så himla många tårar! :)

kvällen var superb!!!! vi åt alldeles för mycket god mat, dansade tills fötterna blödde, & skrattade tills det gjorde ont i ansiktet. nog firade vi alltid! :)
syrran har snott min kamera, så bilderna får vänta till imorrn.
hela eftermiddan idag spenderade vi uppe på åslia med städning. pappa tog upp en stor sopsäck som inte luktade hallonbåtar precis, & så lyfter han upp den mot syrran & frågar: "sanna, int ha du fise i 'n här säcken"? hahahhaha, VA?!
karln var helt allvarlig också! sen har vi varit på middag i borgsjöbyn. gött! :)

jag blir aldrig gift!!



AH! nerverna tar kål på mej! om jag är såhär nervös redan dagen innan syrran gifter sej, hur kommer det då kännas den dag jag själv ska gifta mej???!
nej, jag får förbli ogift. jag ska aldrig gifta mej, tack & bock!

vilken dag!


oj, vad jag har haft göra idag!! sprungit på stan & lite andra affärer, handlat lite smått till bröllopet, tonat håret på mej själv & faster, grejat med lösnaglarna (är inte det bland det värsta som finns?!), börjat packa, tankat bilen (IGEN?!!!),
haft farmor på besök, varit bortbjuden på grillat (TACK!), fixat foto-ID, solat (all färg har ju hunnit försvinna!) osv osv.

imorrn är sista dagen innan semestern! när jag slutar packar jag ner festkläderna & sticker till åsele! :)

bättre sent än aldrig?


nu kommer lite bilder från våran fullpoängade möhippa! självklart hade jag tagit tusentals (eller iallafall 84 stycken) bilder! men ett par får ni se iallafall :)

  

  



  

  



  

  


kiwan!


haha. kiwi springer runt på gården som en vettvilling hela dagarna, ögonen är stora som tefat! nu har vi klurat ut vad det är frågan om! vi har massa trastar som skuttar runt här ute, som hon såklart tycker är väldigt spännande! men trastarna verkar inte vara så imponerade av henne, haha! de flyger ner just ovanför henne, hon springer & blir livrädd medan de siktar & plupp - bajsar mot henne! hahaahaha, det är massa fågelskit överallt där de siktat & försökt träffa kattstackarn! vilka små surstöppar!


21/6-10


idag har vi varit & hälsat på våran sötmormor. eller stålmormor som vi alltid kallat henne! hon låg nerbäddad i sängen, alldeles gul & blå! men lika söt som alltid! PUSS!

sen ringde linda tidigare idag. hon, lillsöten, moa, lotta med fler stod utanför min dörr & skulle hälsa på. & så sitter jag i åsele. det var alldeles för längesen jag träffade den hopen nu!! bra tajming.....

mera kos!

  

  

  


fem dagar kvar!


nu är jag hemma i åsele igen. har jobbat ihelgen, det känns bra! nu har jag en endaste dag kvar till semestern! hoppas vädret vill bli bättre snart bara!!
men jag har fått ett munsår!!!!! AH! det måste vara minst tio år sen jag hade det sist! & så dyker det upp just nu! jag blir tokig om det har planerat att sitta kvar till helgen! jäklaskit!! & ONT gör det minsann!
puss! eller näe, det sparar vi förresten! ;) hihihih

torsdag kanske?


nu våldgästar jag stackars marie igen! nästan så att jag utnyttjar henne för hennes dator just nu! hoho! nejdå, hon är goooo! :)
det var så roligt när vi satt & åt! jag pratade om att jag blir så tokig i alla sötsaker, godis, dricka, fet mat & allt annat som går att äta just den här tiden på månaden! (speciellt onyttiga grejer, alltså!) då skrek marie rätt ut; "JA! JUSTJA!!! jag har ju godis!!" jag satt bara; "??????" medan hon försvann in i sin walk-in closet! sen kommer hon ut igen med en godispåse i handen & berättar att hon gömt den för sej själv??????!!!! hahahaha, jag undrar verkligen hur bra det kan funka när man vet var man gömmer sånt?

hursomhelst så var jag även till min arbetskompis elin idag, hon hade loppis hemma. mycke fina grejer, men det är synd att jag har det mesta redan. det får inte bli för mycke grejer ju! men hittade en vit tavellist som jag inte vet riktigt var jag ska ha än. & sedan hade hon även fyra vita skålar som jag köpte. till plockmat & sånt! :) linda följde med, & hon köpte de andra tre tavellisterna!
hihi, det kändes bra att hjälpa till lite iallafall :)


sen har vi även hunnit en sväng till knaften, på kaffe. det är så härligt att åka bil en stund sådär, oplanerat!
puss då!

häftig tjej!


marie pratade precis om när jag & hon brottades i snön utanför skolan för några år sen. jag minns ingenting av det där! men hon minns det jätteväl, och minns även att JAG VANN!!!!!! hahhahhahahah!!
fast nu har hon helt plötsligt ändrat till att det blev oavgjort, att vi gav oss! men jag tror på det första! jag var häftig redan då!! :) puss!


& så hittade jag några bilder på eros när han var pyttis & hälsade på hos marie!

hihihihihihihih????


jag trodde att jag skulle ha internet vid det här laget! men inte då!! jäklaskit, det internet jag hade bestämt mej för funkade såklart inte hemma hos mej.
men nu har jag beställt ett annat, så det är verkligen på gång nu! hoppas det kommer innan helgen! DÅ blir det bilder, både från utlanne & från möhippan vi hade ihelgen! :)
"är inte bruden full? det ska jag ordna"! lite kul!

sötan!


nadja var jättefin i sin studentmössa!


 

jag räddade en stackars fluga ur ett glas!


 

sen hälsade vi på ankis gris! :)


bara festligheter idag!!


nu drar vi strax iväg till min kusse som tagit studenten idag!
FY FAN VAD DU ÄR BRA! ;)

det känns som det var tio år sen jag tog studenten själv!
mycket har hänt sen dess!
jaja, bilder kommer väl senare!



LATER!


syrran 24 år!

 


GRATTIS SYSTRAMI!!



idag fyller den bästa syster man kan ha år!! vi ska strax iväg & fika tårta! :)
LAV YA!!!!


puss då!!


lindas lilla melker var obeskrivligt söt! som en liten docka!! fast kille då. hihi :)
 

 

marie tog sej ett dopp igårkväll. jag var inte avis!! det var soligt ungefär tills vi kom fram till stranden. då blev det mörkt! haha! vad ska man säga?
hon är ju känd för att vara tjurskallig! :)

  


yeahyeah!!


  

    

 


kära människor!


sitter just nu hos marie & tjuvlånar hennes dator. kaffet är på gång, plus en liten kaka! mumma! till helgen har jag dator & internet. då blir det bättre uppdatering!! promise! :)
igår träffade jag mina gamla arbetskompisar, fasen vad mysigt vi hade! skit bara att solen inte ville visa sej! men vi grillade & satt ute iallafall. självklart spelade grabbarna gitarr & vi sjöng med då vi kunde! jag önskar verkligen att jag kunde spela också!! har även spelat kubb för första gången i år! det gick fett bra! ;)
min kamera strejkade hela kvällen, jag var lite arg över det! inte en enda bild, när vi nu äntligen hade tagit oss till emil! men idag provade jag andra batterier & då funkade den igen. pinsamt att det bara var det lilla felet! hihihihi.

snart kommer fler bilder från kos!! pusshej!

KOS!!! bästa ever!

  

  



MORE TO COME!!!!!! :)


RSS 2.0