hoppsan.


Min kära sambo säger hela tiden åt mej att jag måste börja tänka på i vilken ålder jag egentligen är. & då menar han inte att jag beter mej omoget.
Snarare tvärtom. Han tycker att det är gammkärringvarning när han hittar mej framför teven, tittandes på program som Nyhetsmorgon & Oprah. Sedan tycker han att det var fruktansvärt gammkärringaktigt att jag hade köpt blommigt hushållspapper! Han säger att;
"just det där pappret kan man se hos varenda gamling"!!
Men jag ursäktar mej med att jag i vanliga fall köper helvitt, stilrent hushållspapper. Det vanliga var faktiskt slut sist, så jag blev tvungen att köpa det där en gång!
Han är lite orolig för att jag ska få en 50-årskris närsomhelst.

no idea.


Pirogerna igår blev faktiskt riktigt bra! Jag var lite väl less innan det var färdigt, då jag envisades med att göra dem från scratch, även fast det finns färdig deg att köpa! Hihi, jag vet inte hur många timmar alltihopa tog, då degen först skulle jäsa en timma & sedan ytterligare tjugo minuter innan man kunde slänga in de förbaskade pirogerna i ugnen! Men som sagt så blev det lyckat, men nästa gång blir det nog färdig deg... ;)
Jag höll mej då ifrån telefonen hela tiden. Jag tror familjemedlemmarna i Åsele satt som på spik & väntade på samtal efter samtal fyllda med ramsor av svordomar! Men jag har nog blivit vuxen nu, tidigare hade jag ringt & varit skitförbannad över någon småsak när jag ska försöka mej på någon ny maträtt.

Sedan har jag glömt att berätta att jag äntligen köpt riktiga vinglas! Sex stycken rödvinsglas äger jag nu! Hihi, finally! Mam&pap brukar bli så irriterade över våra tidigare glas som vi använt som vinglas. De rymmer ungefär lika mycket som ett vanligt vinglas, gånger tre! Hah! Nu fattas bara vitvinsglas också, det ska jag önska mej i julklapp! Jag & gubben har skrivit varsin lång önskelista inför jul. Det knäppa är att jag insett en sak som jag inte tänkt på tidigare. Eriks lista består av kläder & grejer till sej själv. Min lista består endast av hushållsgrejer & saker till vårat gemensamma hem! Ganska underligt egentligen...

Nu ska jag jumpa in i duschen & sedan iväg på Apo & se om de har någon bra salva för mitt stackars öga. Ett ögonlock sväller mer & mer & ibland är det alldeles rött. Vad kan det vara?! I have no idea. Mycket märkligt. Det varken kliar eller gör ont, men stör ganska mycket då det stramar varje gång jag blinkar.
Jaja, det var det.

WHY?!!


Har nu varit ledig fyra dagar i rad. Jobbade idag & så är jag ledig imorrn. Mitt schema känns väl lite väl lyxigt ibland för att vara 75%. Men då är det typ två veckor där jag jobbar ganska hårt, så jag känner mej nog lite värd ledigheten! :)
Ikväll har jag dammsugit & torkat golven för tredje eller femte gången den här veckan. Man blir lite less, men så är det när man har djur fulla lägenheten! Just nu när jag sitter & skriver om det så kommer min kära katt & bär på en bit från min långa handlingslista för imorgon. Jag & gubben hittar en bit här & en bit där, så nu har jag försökt pussla ihop den igen för att kunna skriva om den. För det finns ju inget mer irriterande än att stå där & laga mat, & så inser man att man glömt att köpa någon ingrediens!!!! Imorgon ska jag göra piroger & jag hoppas verkligen att jag fått med allting på lista nummer två nu, för jag ingen lust att måsta bränna iväg till affären en extra gång, för att kiwi slitit sönder hela listan!
Ibland tycker man mindre bra om dessa sötnosar.


helgen i bildform.


 
kiwi spöade skiten ur eros. mina fötter fick fotvård.

 
vår härliga middag. kolla mamma på andra bilden! snacka om primadonna!!!


fåglarna tog över världen!!

godmorgon.


Visst är det skönt att man tjänar en timma på morgnarna just nu? Man känner ju verkligen av det!! Det är ju superhärligt att vara såhär pigg, så tidigt! & vid tio igårkväll höll vi på att somna i soffan, båda två! Man slocknade ju direkt man la skallen på kudden! Tänk om man nu kunde fortsätta hålla dehär tiderna. För annars lägger vi oss ju inte förrän klockan är mot tolv på natten!

Haha, förresten lärde jag mej typ att stå på händerna i helgen! Jag var lite rastlös & for runt här & hoppade när jag helt plötsligt for ner på händerna med benen upp i luften. Haha, jag blev så chockad att jag tydligen kunde stå på händerna utan att veta om det! För det har jag väl inte gjort på säkert tio år! & så kan jag det iallafall! Men det var ju inte helt perfekt, men otroligt nära!
Hihi, det var skoj :)

Har någon börjat köpa julklappar än då? Jag har köpt en såhär långt, & planerat några! Yes, nu börjar det här roliga när man får köpa julklappar! Det finns ju inget roligare! Nu väntar jag bara på att få börja slå in dem i julpapper medan jag lyssnar på julsånger! & vad mysigt det ska bli med julgran igen! ;)

Vilken helg.


Herregud vad mycket vi har hunnit med ihelgen! Mina föräldrar har varit här & hälsat på, så jag hade planerat hela veckan för fredagens middag. Den skulle vara väldigt genomtänkt & lyxig :)
Jag var ledig hela fredagen, så jag började med att bränna iväg till min kusin för att få fotvård. Jag var i enormt behov av det, & nu är mina fossingar mjuka & fina! Hon la till&med på ett mörkrött lack på naglarna.
Sedan var det bara hem & börja med kvällens middag. Till förrätt hade vi en het asiatisk soppa, med kräftstjärtar. Till det hade vi bröd & ett vitt vin som ska drickas till skaldjur. Sedan blev det småplock, vilket denna kväll innebar laxrullader med gravlaxsås & rom, & ostbollar som verkligen blev en hit!
Till huvudrätt gjorde vi årets godaste(!) bakpotatis & älgfilé stoppad med mjukost, tomat & timjan. Vi hade två olika såser till, & en fin sallad (som min sambo hade gjort ;)) Självklart hade vi ett rött vin till själva middagen. Till efterrätt blev det cheesecake, som tog slut otroligt fort! ;) Senare på kvällen drack vi Irish Coffee (min pappa är mästare på Irish)! ;)
Middagen blev väldigt lyckad & trevlig. Sedan spelade vi Rockband & sjöng till småtimmarna.
Efter det har vi hunnit springa på affärer, & mamma har strukit de gardiner jag inte hunnit stryka. (jag har bara hängt upp dem som de är, & det har väl inte varit så särskilt vackert) Hihi.
Idag har min kära mor även satt om ALLA mina blommor, & det är ett par stycken! Åh, vad skulle jag göra utan henne?!! Medan hon pysslade med blommorna slängde jag ihop en hjärtformad sockerkaka, med fyllning. Supergott!

Idag var vi förbi & shoppade hos Lotta. Jag köpte en Aloe Vera-juice som ska rena kroppen ordentligt. Köpte även ett läppglans & ett doftljus som man, efter att man eldat det, kan använda som handkräm. Det luktar hur gott som helst, körsbär!! :)

Nu har mina föräldrar åkt hem, & det är alldeles tyst & lugnt här i lägenheten!
Ja, det var min helg det. Lägger ut lite bilder senare.

MakeUp.


Jag kom just hem från min kusin som är Spa- & hudterapeut. Hon ska göra ett projektarbete, som jag & syrran ska vara med i. På mej gjorde hon först en ansiktspeeling, ansiktsmask & smörjde in huden med återfuktande creme. Sedan gör hon en sminkning där hon väljer mellan vardagsmakeup, festmakeup, brudsminkning, eller valfri som kan vara t.ex. att sminka någon till ett lejon eller något annat djur. Hon valde att göra en extremare sminkning på mej.
En före- & en efterbild.

 

Älgskogen, del 2.


Här kommer lite bilder från helgen.

 
Efter en heldag ute är det helt underbart med en Irish.


ERIK SKÖT EN TJUR IGÅR! Hihihiihihih, det var så roligt att jag var med! Han har alltid lyckats skjuta de gånger jag inte har följt med ut! Men nu var jag med! Superkul! :)

 
Den föll handlöst.


Eros tyckte att den var lite läskig. Skallen är ju typ samma storlek som hela han!


En stolt skytt med sin tolvtaggare :)
Den där kommer hamna på väggen här i lägenheten.

Älgskogen, del 1.

Nu är jag hemma i stan igen, efter en helg i älgskogen.

I lördags var jag lite trött när vi for ut tidigt på morgonen. Jag satt verkligen & kämpade för att hålla mej vaken där uti skogen. Jag sa till Erik att jag skulle ha haft med mej ett liggunderlag så att jag kunde ha lagt mej ner & vilat en stund. Ögonlocken blev tyngre & tyngre, & rätt som det var vaknade jag till där jag satt. Jag frågade Erik om jag hade somnat, & jag hade tydligen sovit i typ en kvart! Sittandes, på pass hade jag suttit & snarkat!!! Vilken storjägare man är! ;)

När vi sitter i skogen kan jag bli lite rastlös. Det slutar med att jag hela tiden måste sitta & äta på nånting. Jag äter mest hela dagarna. Mackor, godis, frukt & allt jag hittar i ryggsäcken. För att inte förglömma - ägg! Jag har tjatat på Erik för att han aldrig tar med lite salt som vi kan ha på äggen. Ihelgen hade han förberett sej... trodde han. Han tog fram äggen, & skyndade sej säga "nu har jag tagit med kaviar, så jag slipper få en utskällning". Hahahhha, jag svarade bara lite tyst att det ju var salt jag ville ha på, & inte kaviar! Men jag kunde ju inte bli arg, han hade ju faktiskt försökt den här gången, även om det blev lite fel! :)

Vid ett annat tillfälle satt jag & funderade över om vi inte skulle ha åkt iväg på en hotellhelg, bara jag & han. Jag föreslog att vi skulle planera in det nån gång framöver. Jag sa att vi kunde ju gå ut & äta en fin middag & dricka lite vin. Bara ha det mysigt en hel helg. Jag tyckte att det lät hur bra som helst.
"Varför då"? Är det enda jag får till svar.
Tack Gud, att du har skänkt mej denna karl....

promenade your partner..



Vi har precis kommit tillbaka efter nästan en timmas promenix, i regnslasket! Men jag måste säga att det var riktigt skönt ute trots att man blev lite blöt! Imorgon jobbar jag hela dagen, & efter det är jag ledig fyra dagar! Jag åker inget till stockholm ihelgen. Det blir jakt istället. Haha, vilka kontraster!!!
Storstan: springa & shoppa vs. älgskogen: sitta på pass. Men jag måste säga att det sistnämnda är minst lika spännande som shoppingen! Hahah, fast på helt olika vis förståss!

Igår hjälpte jag Marie med lite läxor, men kom på mej själv att sitta & rätta hennes svenska istället för att hjälpa henne med fördjupningsarbetet hon egentligen skulle ha hjälp med. Typiskt "svenskalärarn".

Näe, nu ni ska jag förbereda mej för sängen. Nattinatti!


Fy på mej.


.. igen.

Är jag verkligen så jäkla upptagen att jag absolut inte hinner blogga? Jag tror inte det. Men vad är det då? No idea. Jag vet bara att det är ruskigt sällan jag bloggar numera. Jag kanske bara inte har något av värde att berätta...

Idag har vi haft möte på jobbet. & jag är lika slut i huvet som alltid efter möten. Det är så jobbigt att sitta still två-tre timmar i streck. Inte riktigt min grej.

My friend Moe ville att jag skulle komma & hälsa på henne ihelgen. Det lät riktigt skoj! & det skulle inte heller bli stressigt då jag är ledig fyra dagar. Men det är ju ekonomin som kanske kan sätta stopp för det. Så jag vet inte riktigt hur jag ska göra. För de går ju rätt mycke pengar när man far sådär. Flyg fram&tillbaka, mat, utekväll - då drar det ju verkligen iväg!! Jag ska tänka lite till...

förresten...

.. så snöar det idag!!!


nackspärra.


Jag vaknade med jordens värsta nackspärr imorse. Eller jag vaknade inte med den. Jag vaknade som vanligt, pratade en stund i mobilen & slog igång teven. Jag låg fortfarande i sängen. Men sen, när jag ska försöka kliva upp - DÅ! Jag kom inte upp, varje röreslse gjorde så förbannat ont! Jag kunde absolut inte kliva upp åt vänster, så jag fick försöka snurra mej runt i sängen för att överhuvudtaget ta mej upp. Jäkligt lustigt. Jag gick raka vägen in i duschen & stod där länge i varmvattnet. Det tog en evighet att tvätta håret. Usch. Nu har jag värmt värmekudden. Bara det släpper nu! Jag ska ju på stan idag!!!

RSS 2.0