justja.


en av alla klapparna jag fick var den här tavlan. är den inte underbar?


Busy!


Haha, jag har inte dött eller något annat. Det har bara varit så jäkla fullt upp runt jul. Jag har jobbat, bränt fram & tillbaka mellan Åsele & Lycksele, hunnit till Granträsk & Övik däremellan. Jag har helt enkelt varit busy.

Bilderna får berätta vad jag hållit på med.

Först "fest" med jobbet.
  
 


Sedan Julafton, hos syrran & limpan
  
  
  
  


Vår jul innehöll såklart världens godaste julbord, tillsammans med en massa gott fikabröd efteråt. Charader, karaoke & glögg. Jag utsåg mej själv till julklappsutdelare, det tog en hel evighet plus en hes röst. Men roligt vare!
Det blev inget party för min del på juldagen, eftersom jag jobbade & jobbade.
Ikväll jobbar jag också, & hela dagen imorgon. Men jag & gubben har bestämt att vi ska ha en fin nyårsdag-middag imorgon när jag kommer hem istället :)

Helgen...


Jag har bakat pepparkakor. Älgarna blev mina favoriter!


Kiwi har slappat framför teven.


Vi har varit till granet....


.. & kört skoter.


Eros har busat i snön.


Det var det.
Visst låter det som en perfekt helg?
 

En julkatt.



you lose.


Ihelgen har jobbet tagit upp all min tid. Förutom när jag ringde veterinären om att min lilla kisse sovit otroliga mängder de senaste dagarna. Jag berättade att det inte alls är likt henne, & att jag tycker att såret ser inflammerat ut, plus att det vätskar ur såret. Som vanligt försöker de med.. "nej, men det är normalt att de är trötta efter ett ingrepp", "såret kan vätska & det ser oftast inte särskilt fint ut men det läker eftersom", "Det är väldigt ovanligt att de får inflammationer". Jag skiter i om det är ovanligt!! Det händer ju ibland, eller hur!!? Eftersom min magkänsla sa annat än hon ville övertala mej, så fick jag tillslut komma in med henne. Veterinären sövde henne på momangen när vi kom in, det hade blivit en ordentlig inflammation. Hon öppnade upp & tömde ut det hon kunde & sydde sedan igen henne. Nu går hon på antibiotika & jag spolar såret med sprit varje dag. TUR att jag åkte in med henne! Att de ska vara så jäkla omöjliga, både läkare & veterinärer!! Men jag kan ju berätta att det inte alls är lätt att försöka få in penicillinet i hennes mun! Huvva vad hon stretar, & jag förstår henne! Jag försökte röra ner det i lite mjölk, men hon är väl inte dummare än att hon dricker upp all mjölk & lämnar de små duttarna av penicillin! Lillstackarn!!

Inatt har syrran sovit här, & imorse klagade både gubben & hon på att jag hade pratat i sömnen hela natten. Surrat & surrat! Hah, jag vet att jag har drömt en massa grejer inatt, så det är inte alls omöjligt! Men det var så sjukt att syrran som låg i teverummet hörde det från sovrummet. Då har jag alltså inte bara mumlat som man kan göra. Ja, jag är bra charmig ;)

Idag när jag pratade i telefonen med min söta farmor sprang hon runt & sa att hon hade tappat bort sin bärbara telefon. Hon letade & letade & jag reflekterade väl inte så mycket över det, tänkte bara att hon pratade i sin fasta telefon..... (när jag hör hur hon springer från rum till rum & letar)!!! Snacka om att vi skrattade då hon kom på att hon ju pratade med mej i den bärbara!!

Idag ska jag springa på stan & se om jag hittar några bra sista julklappar :)


Love Lockdown - Kanye West. Den absolut härligaste låten nu!!

nattinatti.

Visst kan man ana något som inte ska vara i en julgran?



Jaja, iallafall så har jag & två tjejer från jobbet träffats ikväll & druckit glögg & ätit pepparkakor & clementiner!! Mysigt värre! Det var första glöggen för mej det här året! & många fler ska det nog hinna bli innan den 24:e! :)
Vi tog faktiskt till&med en promenix i det härliga decembervädret! Nu får man verkligen plumsa fram efter vägarna!



Ja, jag tyckte väl att det var något som inte stämde!



:)
godnatt gott folk.


juligen.


Idag har jag varit runt lite på stan, kollat på julklappar & så. Var även på Apo, det blir intressant att se om det här hjälper. Jag ska prova ett antihistamin (det låter som någon drog, tycker jag), för att se om det är på grund av alla djuren som jag får gå runt & nysa jämt & ständigt. Men om det nu skulle vara så, vad ska jag då ta mej till?! Jag kan ju inte ta bort någon av dem, det går bara inte!! Men jag kan ju inte heller gå & nysa på det här viset resten av livet.. så jag vet inte. Tabletter kan man ju inte äta precis hela tiden heller. Hoppas att det är något annat jag reagerar mot.

Jaja, sedan bjöd Marie på lunch, & efter det kaffe & ostbricka. Mysigt!
Idag måste ha varit den härligaste dagen ever.. det är inte särskilt kallt ute, det snöar sådär lagom & är jättehärlig luft!
Nu ska jag slå in någon fler juleklapp & lyssna på juliga låtar. Bye!


;)


I förrgår var vi till veterinären som sagt var. Han märkte nog att jag var som en överbeskyddande mamma så till slut sa han att jag kunde sätta mej ner & vara med under ingreppet. "Bara du inte pratar så mycket" sa han!
Jag, som undersköterska, älskar ju ingrepp av olika slag. Min hals har nog aldrig varit så lång som när jag satt där på stolen, för att se så mycket som möjligt. Iallafall så gick allting superbra, hon var helt slut hela kvällen sen. Sov & sov, innan hon stapplade & ramlade ett par gånger påväg till matskålen. Jag såg fram emot att mitt vilddjur till katt skulle vara lite trött de närmsta dagarna. Men ack så fel jag hade!! Igår när jag kom hem från jobbet såg våran annars så fina gran förjäklig ut! Alla grenar var hullerombuller, glittret låg halvt nedslitet på golvet, & värst av allt.. stjärnan var helt sned, där längst upp i toppen! Hon har alltså klättrat hela jäkla vägen upp!!! Jag hittade även mina så fint inslagda klappar uppslitna. Grejjer & julklappspapper över hela golvet!
Så i igår eftermiddag fick jag vackert springa iväg & köpa nytt julklappspapper, & idag får jag väl göra om alltihopa. Men det gör inte så mycket, eftersom jag älskar att slå in paket! ;) Men nu lägger jag nog klapparna i en garderob fram till julafton, istället för under granen.

I förrgårkväll pratade jag med mina älskade vän Moa. Som vanligt blev vårat samtal mycket längre än planerat, så jag somnade nog inte förrän mot ett. Det är inte alls likt mej, då jag mer liknar en gammal kärring som måste lägga sej tidigt, & kliver upp tidigt även när jag är ledig. Självklart försov jag mej bara för att jag somnade lite senare än vanligt. Vaknade kvart över sju & började halv åtta. Visst låter det bra? Då skulle jag ju för fasen redan sitta i bilen påväg till jobbet!

Jaja, nu ska jag springa ut & sätta i motorvärmaren i bilen. Måste iväg på Apo idag igen! Jag springer där hela tiden av olika anledningar. Roligt tidsfördriv, hah! Hejsvejs!

Nu är det jul här i vårt hus!


Åh, vad härlig tid det här är! Ihelgen har vi storstädat här i lägenheten, kastat upp granen & ett par ljusstakar i fönstren! Det ligger till&med ett par inslagda klappar under granen redan! Igår fick man ju tända första ljuset också, nu smäller det bara till så är det julafton! Det är så mysigt! Speciellt tidigt på morgnarna. Imorse skjutsade jag syrran till bussen strax före 6, vilket gjorde att jag fick njuta av mörkret en stund längre än om jag sovit bort morgonen. Tände granen & satte mej framför teven med två mackor & te! Tittade på julkalenderns första avsnitt också, jag vet inte riktigt vad jag ska säga om den.. de var bättre förr!! (när jag var liten alltså :)) Då var det så mysig stämning över dem, typ teskedsgumman & trolltider. Det var ju helt underbart!!

Idag är jag ledig, & på schemat står: Veterinären!
Idag ska Kiwi bli op:ad! Haha, här ska det inte bli några kattungar!! Egentligen är det ganska hemskt att vi ska bestämma över sånt. Hon bara följer med, utan att veta vad som ska hända. Stackarn, & tänk vad groggy hon kommer vara i eftermiddag!

Men nu ska jag ringa ett par arga samtal! Att ingenting ska fungera!!

RSS 2.0