Puss!

Grattis alla mammor idag! Men mest min! Den bästa!

SOMMAR!

idag har det varit sommar hela dagen! det till&med blåser varmt!! men jag är så avis på alla som grillar & har mysigt ikväll, själv kom jag just hem från jobbet. men idag så gick vi en sväng, & det var så stekande att det var inte klokt! eros badade & jag skulle gärna ha hoppas i själv. nästan.
imorrn ska det tydligen vara ännu varmare! & jag vill slå alla som klagar på värmen! fy på er! det är ju helt underbart!!
nu ska jag fika, pusshej!

varför är man så trött?

nu när det är ljust nästan dygnet runt & härligt väder! på vintern är väl inte konstigt, då det är så mörkt hela tiden? usch, idag har jag varit så trött hela dagen, det rent svider i ögonen! & nu är jag lite rastlös.. jag är för trött för att göra nånting, det är inget bra på teven, jag har en sovande sambo i soffan osv osv.... blä. på tal om sambon, så har jag aldrig träffat en person som somnar så fort som han. hursomhelst, närsomhelst & varsomhelst!! på två röda så ligger han & snarkar! otroligt!

sen tycker jag lite synd om mej själv för att jag har så ont sen jag var hos sjukgymnasten igår. de är ju så hårdhända, sliter & drar & trycker tills det knakar & smäller. fy! men det ska ju hjälpa iallafall, så vi får hoppas på det!

hej.

torsdag.

imorse var det bara att kravla sej upp tidigt ur sängen, även fast jag har ledigt. skulle vara på previa imorse, & så var jag tvungen att duscha innan. jag hatar att duscha det första man gör på morgonen, det är stressigt & kallt! jag förstår inte folk som gärna kliver upp lite tidigare för att duscha.
usch, det är mycket bättre att duscha på kvällen!!

sedan har vi gått ett varv runt tjärn, & jag brukar stanna vid vattnet så eros får dricka när vi gått nästan runt hela.. men idag bestämde han sej för att bada också. han måste ha sett nåt i vattnet, så helt plötsligt plumsade han iväg dragandes på mej. jag fick grepp med foten precis vid kanten så jag lyckades hålla mej torr... tills han kom upp ur vattnet & skakade av sej.

idag ska jag göra lite små ärenden på stan. det är konstigt att det alltid finns nåt sånt att göra, ärenden. boring.
sedan i eftermiddag ska jag till sjukgymnasten. får se vad han säger idag.


full fart.


jag har verkligen hållit igång idag, men det är skönt! jag var & solade, men måste nog gå en gång till snart. sen har jag upptäckt en sak.. jag smörjde in tatueringarna när jag skulle sola, så de inte bleknar så mycket, & nu är jag alldeles vit runtom alla tatueringar! haha, då funkar ju faktiskt solskydd! kanske för bra, jag vet inte... jag använder ju aldrig solskydd annars, men jag tänker på alla som använder skyhöga solskydd (som en viss systeryster), det är ju inte konstigt att de inte får någon färg? haha!
sedan har jag fixat morsdagspresent. det är bara lite tråkigt att både jag & mamma jobbar på söndag så jag får inte vara med & fira henne i år!
sen har jag köpt en ny mascara idag, maybelline stiletto. jag är inte imponerad kan jag säga. men jag ska inte döma ut den direkt, för jag tycker oftast att mascara blir bättre när jag använt den ett tag.. jag vet inte varför.
nu är lägenheten uppsagd iallafall, så om nån behöver en trea så är våran snart ledig. den är mycket fin, speciellt inne på toaletten! :)

pip, pip.


nu har vi just kommit hem efter en runda runt tjärn, jag & eros. vi gick första biten, och sen sprang vi i slutet. det känns som att har jag lite astma, det piper när jag djupandas. eller kan det vara att man bara är otränad? otäckt är det iallafall. tänkte gå & sola senare, så man inte är så fruktansvärt blek. men vi får se vad som händer idag. nu blir det lunch iallafall, sen ska erik säga upp våran lägenhet! lite scary, då vi har trivts så himla bra i den här lägenheten!

förutsägbar, jag?

ÅH, för en stund sen kom erik in & frågade om jag hade tvättat bort sminket. han vet att jag hatar det. (för det är ju jättekul att sminka sej, men mindre kul att tvätta bort) jag svarade supernöjd att ja, jag har tvättat bort sminket. jag njöt när jag tänkte på att det var överstökat för ikväll. ...innan jag inser att jag inte alls tvättat bort sminket. det var ju kvar. kom i samma veva på att jag hade borstat tänderna, det var det jag hade gjort.
& nu kommer jag på en annan sak. erik känner mej alldeles för väl.
han vet att jag är jätteviktig med att man ska äta frukost, lunch och middag. & tidigare fick lunchen aldrig bestå av fil & flingor eller gröt, det är ju frukost & ingen mat! detta har jag "bättrat" mej på. nu går det faktiskt an att äta såna saker till lunch ibland också! jaja, men saken är iallafall den att man alltid måste äta någon form av lunch. min standardreplik om vi ska åka bort, och har lite tid på oss är nog "vi måste ju äta lunch innan vi far", utan att tänka på det. nu är det också så att erik skämtar mycket med mej, för att jag går på allting. detta har lett till att jag aldrig tror honom när han säger saker, of course! iallafall så skulle vi ju åka iväg till eriks föräldrar i fredags. vi packade här hemma och det var full rulle. jag stressade runt och gjorde allt möjligt. mitt i packningen kom jag på att vi inte ätit någon lunch, men insåg att klockan blivit mycket och att vi inte skulle hinna äta. jag tänkte att vi får väl ta med oss bananer och äta i bilen iallafall. jag sa inget om lunchen till erik, men vad jag inte visste var att han också tänkt på att vi inte ätit lunch (något han inte tycker är så viktigt), och hade skrivit på en lapp "Liza kommer säga att vi inte ätit någon lunch, och att vi måste äta något innan vi far", plus datum och tidpunkt då han skrivit det. (datum och tid för att jag aldrig skulle tro att han skrivit det i förväg annars). när vi satt oss i bilen och börjat åka inser jag att jag glömt ta med bananer & säger i vanlig ordning: "åh, nu har vi ju inte ätit nån lunch, & jag skulle ju ta med bananer så vi ätit nåt iallafall". jag ser att erik börjar flina, och sedan berättar han om den här lappen, som jag sedan också fick se. gud vad paff jag blev. han läser mej som en öppen bok.

mjao.

just det, en sak till!
när jag höll på att sätta om blommor en dag hoppar kiwi upp på bänken, spatserar självsäkert igenom det jag håller på med. hennes annars vita tassar blev bruna av all jord hon trampade i. sedan sticker hon in hela skallen i blomjordspåsen. samtidigt håller jag på att tvätta av händerna, så med dem fulla med tvål försöker jag stöta till henne med armbågarna, vilket självklart var dömt att misslyckas. med hennes skalle fortfarande långt ner i blomjorden och mina flaxande armbågar slutade det bara med att hela hennes svans blev full av tvål från mina händer.
det var bara att inse, stunden jag hade fasat för var inne. kiwi måste in i duschen!! tänk er bara... jag blev tvungen att stänga in mej på vår lilla toa tillsammans med ett vilddjur med fyra ben och typ tjugo sylvassa klor!
rena självmordet!
men det gick faktiskt rätt bra, hon klöste mej bara lite och var mest stel som en pinne i ren panik. hon såg så jäkla rolig ut, och var väldigt smal & liten under all päls. jag tänkte ta ett kort, men jag tyckte så synd om henne när hon kämpade med att få pälsen torr så jag kunde inte.
hon har iallafall förlåtit mej.

att ni orkar...?


herregud, jag fattar inte att folk orkar läsa min blogg. jag skriver ju verkligen bara när jag känner för det, vilket har blivit sällan den senaste tiden. såg att det är drygt två veckor sen jag skrev sist. men ändå så läser ni!!
faktiskt så skulle jag lägga in en massa bilder för någon vecka sen, men det misslyckades. vi har lånat syrrans minililla laptop som jag inte riktigt kan med, så när jag lagt in bilderna i datorn, och tror att jag bara raderar dem från datorn så visar det sej att bilderna även försvunnit ur kameran! & varenda en dessutom, även de jag skulle ha kvar. bajs.

ihelgen var vi till granet, självklart tog vi en prommis i skogen, där jag fick för mej att vi skulle stöta på en björn. jag skrek till erik varje gång han råkade göra minsta lilla min som kunde tyda på att han fått syn på en björn (vilket var vilken min som helst i den stunden). tillslut blev han less och vi for hem igen.
sedan var vi till åsele också, där tvättade och städade vi min bil. ordentligt. tre timmar tog det. erik tycker att jag är petnoga. men nu är bilen ren & glänsande!
igår gick vi även en sväng, jag mamma & syrran. å mio & eros såklart. första biten var tung.. men sen helt plötsligt kom jag in i andra andningen å jag & eros sprang uppför varje backe. även om jag har jordens ordentligaste träningsvärk idag så var det så jäkla härligt. jag har bestämt mej för att vi ska börja springa då & då, helst varje dag.



60 miljoner.

happ, den kunde inte hålla sej borta. förkylningen!!
hela kvällen igår på jobbet kände jag att rösten började svika mej. när jag sedan kom hem var den typ borta.
jag kanske har sovit tre timmar inatt, max! jag har nog aldrig varit såhär hes tidigare... otäckt.
 sköterskan sa att jag måste vila rösten = inte prata. det blir tufft. & ni vet väl att det är ännu värre att viska? det har jag nyss lärt mej.
jag ringde till farmor tidigare idag.. jag hann bara säga "hej" till henne. det blev tyst en stund i andra änden. "hallå, vem är det jag talar med"? (med en såndär viktig & ordentligt röst, som farmor har mot andra. men aldrig mot oss, hihi)! när hon hörde att det bara var en förkyld Liza ändrades hennes tonläge i rösten påengång! sedan sa hon att jag måste vila rösten, & så la vi på.

nu till något roligare.
kolla här, detta är min morbror & moster i halmstad!!!! :)

skåda min skoda!


igår hade jag in min bil på basservice. det gick bäst!
"bilen är i väldigt fint skick", fick jag höra! hihi.
man blir så glad, det känns som ett litet barn man blir stolt över! ;)

skit.

imorse vaknade jag typ vid fem. var alldeles tjock i halsen & täppt i näsan. min kära sambo har smittat mej!! det går knappt att svälja för att det gör så jäkla ont. usch.

det blir inte bättre av att veta att syrran ligger på playan & blir brun & fin! jag vill också ha värme & paraplydrinkar! istället får man en fet förkylning & ligga & sparka i soffan hela dagen. har försökt vara stilla idag & vilat, så kanske jag kryar på mej fort. jag hoppas verkligen det, då jag har arbetshelgen.

men puss på gumman iallafall! även om jag är avis så var hon faktiskt värd den här resan! jag unnar nog henne den!

the day after.

dagen efter grillkvällen var lite seg för mej. jag hade nog sovit för lite tror jag :)
iallafall så var vi ett par stycken från mitt förra jobb som gick ut & åt middag innan vi fortsatte hem till sofia. där satt vi mest & pratade om andeväsen & sånt spännande. emils gitarr åkte såklart fram, så vi satt & sjöng lite. det åskade ordentligt nästan hela kvällen, som jag tycker är hur mysigt som helst! linns lilla alva var också med en stund, sötan!! my fick även en tatuering under kvällens gång! sedan drog vi till hotellet där vi dansade tills vi blev less. en bra kväll :)

  
   
  


Grillkväll.

nu har vi grillat för första gången den här säsongen. middag hos min faster & farbror. riktigt rolig kväll, & perfekt väder. när klockan var halv åtta satt vi fortfarande ute i sommarkläder & solen lyste! det blev dans & kubb innan vi for vidare på puben. min kusin, som tog körkortet för bara drygt två veckor sedan var chaufför, han var jätteduktig på att köra!

  
  
  
 

JOMPA!

dom här bilderna är också för ett par veckor sedan då vi var till umeå & hälsade på jompa, jettita jompa.
kvällen började typ klockan två på eftermiddan, med ostbricka & vinflarror! plus ett par hjortronshots!
sedan blev det guitarr hero, & helt plötsligt var jag i full gång med att klippa jessicas lugg. hon blev nöjd. (även dagen efter;))

  
  
 
vi åt middag på kina, där jessica började prata "kinesiska" med de som jobbade där, jag tappade ner en hel tallrik i soppan osv. osv. vi fortsatte mot olearys innan vi bestämde oss för att åka hem & käka mcdonalds. klockan var då ca 21.00. vi var isäng en halvtimma senare. vilken helkväll ;) hihi!

okejdå.

nu kommer bilderna som jag hade lovat.
först ut är från inget mindre än pizzan i åselet, för ett par veckor sedan!
kom ihåg att släkten är värst... & då menar jag MIN släkt! ;)

  
  
våran kusin jimmy var upp från stockholm & hälsade på.
sen kan jag tillägga att den sista bilden är ett mysterium. varken jag eller syrran vet var/hur/när det utspelade sej.

RSS 2.0