söndag = vilodag.


igår hade vi middag här hemma. supergod mat & efterrätt!
efter det kom emma & hämtade mej så vi satt hemma hos henne ett tag innan vi drog ut & ragga runt lite på samhället. men det var näst intill stendött. ett par stackars själar såg vi!
idag skulle jag egentligen träffa moa, men jag känner mej helt färdig, för att jag var uppe lite för länge igår. vi får träffas imorrn istället & catcha upp! :) jag orkar nog inte med så mycket som jag tror. som en gammal kärring behöver jag vilodagar för tillfället. haha, jag får nog träffa folk varannan dag så kanske jag orkar med! :)


nu - vila!!!!!!!

suturer!


nu är stygnen borta! skönt!
men jag KLIAR IHJÄL mej!!!!!

schönnnt!


jag har precis haft lönesamtal över telefon. det kändes faktiskt jättebra! hoppas det blir några nollor extra! hihi. men usch, vad slut jag blev i huvudet. nu har man ju knappt använt hjärnan på ett tag! det känns!

imorrn ska jag ta stygnen. skönt! då slipper man tjafsa med massa omläggningar som inte ska bli blöta! & så är jag såklart dundernyfiken på hur det ser ut! jag har haft jordens lust att bara slita bort alltihop, & se hur ärren ser ut! jag har redan bestämt att jag ska tatuera över ärren sen! :)

wunderbaums.


jag hittade min gamla samling wunderbaums i en garderob för en stund sen. jag samlade när jag var yngre, & jäklar vad massa wunderbaums jag hade! helt sjukt! jag orkade inte räkna dom, men bestämde mej för att kasta bort dom. jag har alltid haft jättesvårt att kasta bort sånadär samlingar. jag blev alldeles svettig av att slänga dom nu, haha. gatt slänga en & en, för annars hade jag inte klarat av det. varför är man så, att man tycker att det är så jobbigt att kasta sånadär skitsaker? vad skulle jag ha alla till? nu är de gone iallafall!
men jag kanske måste slänga ut dom, & inte i soppåsen här i köket. jag känner hur illa jag börjar må nu av alla olika lukter....

40 minusgrader!!!!!


imorse hade vi 40 minusgrader!!!!!!!!!
nej, nu tror jag väl ändå att det får lov att vända. vi klarar -25 & till&med -30. men -40? det är faktiskt inte klokt! då kan jag säga att jag njuter lite av att vara sjukskriven. slippa traska iväg till jobbet på morgonen, för att sedan starta en kall bil om&om igen under dagen. idag håller vi oss inomhus, jag & kiwi. hon vänder också i dörren då hon känner hur kallt det är.

här är en annan stackare som inte uppskattar kylan.



såhär gör vi tre idag.


pics!


sitter & kollar igenom gamla bilder på mam&pap's dator, hah! jag kan bjuda på dom, eftersom jag aldrig tar några bilder längre, sen min kamera gav upp.

eros visar ändan då han dyker i snön, nere på prästvika.


farmora matchar alltid mössa & halsduk!


mio & kiwi.


pappa dök in genom fönstret & fotade
då Alice i underlandet satt på toa:)


räkan & mio ser besvärade ut, hihi.


suddigt, jag & sis på prästvika.


nyår 09/10, pap & jag.


eros myser?


mami med filmkameran, också prästvika.


puss.


längtar efter värme!


åh, hoppas att jag blir såhär brun i grekland också!


i fjol, efter fuerteventura-resan.
(haha, fin bild)


hjäääääälp.

jag blir galen!!! jag kan ju inte göra nånting själv!!! rastlösheten tar knäcken på mej!!! spenderade hela dagen med mina släktingar, & det var ju bra. för då sprang ett par timmar iväg iallafall. men nu ikväll går jag bara mellan teven & datorn hela tiden. allt är bara tråkigt. jag kan inte köra bil = jag kan inte hälsa på nån. jag kan inte smöra en macka själv. jag kan inte gå ut med eros, för han skulle bara dra omkull mej (man har ju ingen balans utan två armar). sen så gör varje steg ont, om jag inte går superduper sakta. jag kan inte duscha för att fördriva lite tid, för jag glömde grejerna som skyddar omläggningen hemma i åsele. förresten klarar jag knappt att duscha själv heller. då behöver jag stöttning.
sen orkar man knappt nåt. såfort jag suttit upp för länge får jag svettningar & måste lägga mej. & när jag ligger för länge börjar det krypa i benen. jag är en osalig ande. bajsbajsbajs. vad fan gör folk som bara går hemma? som varken jobbar eller pluggar? berätta, för snart river jag hela huset, med en hand! jag är en typisk sån som sätter igång & rör mej för mycket & för tidigt efter en operation, som ställer till så att ingenting hinner läka som det ska. & då slutar det ju med att man måste göra om hela operationen & läkningen. fan vad onödigt det skulle kännas....
men jag kan ju inte vara still!

boring.


jag har precis sett en komedi. by myself. den var inte speciellt rolig. eller så var det bara inte min humor. eller så var det min humor, men jag helt enkelt inte var på humör. jaja. nåt av dom.

ikväll har mam&pap varit på buddy holly, vilket blev en hit! jäkligt kul att det blev lyckat, då det var min & syrrans julklapp till dom :)

nu ska jag ta mina smärtisar & gå till kojs. tack för idag. pusshej


blablabla.


idag kom jag tillbaka till lycksele över helgen. blev bjuden på middag, entrecote!! mumma! sedan har jag bara myst med valparna & ätit massa godis.
jag är RASTLÖS, hur fasen ska jag klara ett par månader utan att jobba? jag kommer bli sjuk i huvet!! usch, men imorrn ska jag & vicke iallafall en tväris på stan. man kanske får ta en dag i taget, så man inte blir alltför galen.
jag vill flytta NU, så man får plocka & greja lite. för då har man ju verkligen det man gör hela dagarna. jag ber till de gudar som läser detta att fixa så de rappar på med renoveringen.

måste ändå säga att det gått över förväntan efter operationen. hade väntat mej tusen gånger värre värk. natten som var var första som jag låg vaken i värk. ikväll ska jag vara lite snabbare med pillerna, så jag får sova. men det är värre att vara handikappad. man blir så frustrerad emellanåt, ligger & sparkar ur sej alla aggressioner över att inte kunna röra armen. men ja, man får sej en tankeställare sånahär gånger! man uppskattar verkligen att man har alla kroppsdelar, & fungerade dessutom. allt småskit som man annars klagar över, inser man nu, är ju ingenting egentligen.
pusshej

mommen 87 år!

idag har vi haft kalas hos mormor på hennes födelsedag, med tårta & fika! mormors twinsis kom också på besök, hon fyllde såklart också år ;) hihi. vi skrattade massor, så jag var nästan febrig innan vi for därifrån. haha!

imorrn ska jag tillbaka till lycksele över helgen. jag vet inte vad jag ska dit & göra, men man blir ju så rastlös av att vara på ett & samma ställe!
nu orkar jag inte skriva mer, det tar sån tid att skriva med en hand.
godnatt.


me & my mitella.



dagens!


nu är det gjort.


operationen gick bra.
jag är sjukskriven. men inte två-tre veckor som läkarn först trodde...
det blir två månader. till att börja med!!!


12 hours to go.


nu sitter jag i åsele, jag har vrålfikat eftersom jag sedan måste fasta. har duschat i sprit, så hela kroppen är alldeles fnöskig nu eftersom man inte får smörja in sej!! usch, jag har skämt bort min kropp med alldeles för mycket hudkräm jämt! fy vad otäckt det känns! plus att jag måste spritduscha imorrn också! åh, det kliar över hela kroppen! hua!
har plockat bort alla örhängen, även töjningen! fasen vad snabb jag kommer vara med att sätta tillbaka den när jag kommer hem imorrn igen. men piercingen får bannemej sitta tills strax innan vi åker imorrnbitti!
i papperen står det att jag kan förvänta mej att bli utskriven en-två timmar efter operationen. när jag sa det till mamma sa hon såhär;
"knappast, du kommer få en snedtändning & springa runt & skälla ut varenda läkare så de måste lägga dej i spännbälte. & sedan eventuellt in på psyket"
jag själv, tror snarare att de isåfall skulle skriva ut mej såfort de bara kan!!
det värsta är att det var precis vad jag gjorde när jag skulle bli opererad en gång när jag var liten, så risken finns ju....
borde kanske förvarna alla närvarande om detta?


limpan har skrämt upp mej ikväll. han säger att man har superduperont efteråt. (han har gjort en liknande op.) han sa att man nästan håller på att spy av smärta såfort man råkar röra axeln minsta lilla!!! men så kom en vis kvinna på att det beror på att han är karl. & så är ju såklart fallet! självklart, så sant så!

nu ska jag försöka sova. nattinatti!

c u l8er.

nu har jag kommit hem från jobbet. då var den här helgen slut, vilket innebär att jag inte kommer vara på jobbet på ett par veckor nu. tänk att jag inte ens vet hur länge det blir? men det kan ju faktiskt bli bara två veckor också! haha. men iallafall!
imorrn blir det att packa, tanka bilen, pussa hejdå på vickes valpar & så vidare, innan det bär iväg till åsele. på obestämd tid. nu kommer mamma & pappa få jobba heltid x tusen, mohahahahaha! nejdå, jag hoppas verkligen att jag inte kommer vara en enarmad bandit alltför många dagar.


partylite.


i eftermiddag var sista gången av utbildningen.
det var en riktigt bra utbildning det här!!

& så har jag äntligen lyckats bestämma mej för vilka golvmattor & tapeter jag vill ha. självklart kunde jag inte nöja mej med några av de jag fick välja mellan. men jag unnar mej att betala mellanskillnaden. då vet jag ju att jag kommer trivas, & så slipper man gå & reta upp sej för att man inte riktigt gillar mattorna. haha! det känns skönt att få släppa det där nu. jag hoppas verkligen det blir bra!
& ikväll har jag varit på ljusparty hos sofia! sånadär partyn gillar jag! riktigt kul, & sofia hade fixat med fika! hon är så duktig! men jobbigt att man har den här jäkla beslutsångesten!! hursomhelst så lyckades jag bestämma mej för två grejer, precis när hon som sålde grejerna hade packat ihop allt. haha!
det var riktigt kul att träffa my & sofia. jag vet inte när jag såg dom sist!! herregud.

när jag kom hem fanns det världens gofika här också, så det var bara att fortsätta trycka i sej! ;) men nu ska jag nog börja närma mej sängen!
pusshej


HERREGUD!!!


imorse när jag satt & sminkade mej i lugn & ro ringde mobilen. det var från ortopedkliniken.(!) som jag har väntat! jag har varit påväg att ringa dit flera gånger för att höra om de glömt mej? de hade ju sagt att jag skulle få bli opererad strax efter nyår. hursomhelst så berättade kvinnan i luren att hon skickat min kallelse för längesen, men att hon nu fått tillbaka den. det visade sej att de hade min gamla adress. & vet ni vad? jag har tid på tisdag!! om en vecka på pricken alltså! ojojoj, fick panikringa chiefen & berätta läget. gud vad tvärstressad jag blev, & NERVÖS! men samtidigt är det ju skönt att få göra bort det såfort som möjligt, såklart!
hoppas bara allt går bra. & skänk mej en tanke på tisdagmorgon!

usch.


ikväll kände jag en tova i kiwis päls. det är fasen inte ofta, även fast hon har så mycke päls!! hursomhelst så hatar jag att hitta såna, för då måste man ju klippa bort dom! ni kan ju tänka er - en tjurskallig markatta med sylvassa klor vs. en skallerhänt & nervös matte. plus att en sax såklart är inblandad i det hela. usch, vad otäckt. iallafall så fajtas vi alltid en stund när saxen åker fram. hon stretar & kurrar högre än högt, innan hon tillslut ger sej. hon gjorde sej förtjänt av tusen godisar efteråt.

snart har vi iallafall slutat bråka om sånt där. då är det nån annan som får bråka med henne. om någon antar utmaningen. att ta henne alltså. för hon är ju faktiskt inte vilken katt som helst. det känns helt vidrigt, & jag tror inte ens att jag har vågat tänka det riktigt. men jag kan inte ha kvar henne längre. fy, vad hemskt det känns att ens skriva så. men det går bara inte, det känner jag varje kväll när både näsan & luftrören sväller igen. jag som aldrig varit allergisk förut. JÄKLASKIT!!!
det är en vacker katt.


måndag.


jag kom hem helskinnad igår!! haha, det var då bra mycket bättre sikt då än påväg upp! vi har haft en supermysig helg i fjällstugan! massa god mat & godsaker! underbart väder, rosa himmel på morgnarna & alldeles stjärnklart på nätterna! perfekt! självklart hann jag & mamma in till dikanäs & shoppa loss. det gör vi alltid - men det är ju en jätterolig affär. dom har allt!! jag fick ett par rediga skinnhandskar av mamma, köpte ett par snowjoggers som har broddar under sulan (haha, med tanke på alla halkolyckor året bjudit på. nu är det slut med sånt)! sedan köpte jag en superfin prydnadskudde & massa annat skoj!
när jag kom hem hade en blomkruka tippat, så det var bara att sätta igång & sätta om den. & när jag ändå hade dragit fram jorden & börjat söla var det bara att fortsätta. bytte krukor & satt om blommor & sådär. det är verkligen söligt! hoppas bara blommorna överlever det! haha ;)

idag har jag jobbat, varit på utbildning & sen blev jag bjuden på middag, & så har jag luktat massa på vickes valpar! småsötarna! fullspeckad dag! men en väldigt bra dag, för att vara måndag! :)

snart ska jag & eros ut på en prommis. pusshej

fjällfjälla!

trevlig helg!
nu drar jag alldeles strax till fjälle! wish me luck på vägen!! & det snöar, hua!

karma?


imorse, när jag var ute & satte i motorvärmarn och sopade av bilen kom en tant (inte så hemskt gammal) & ropade efter gatan "hallå.. hallå" jag kollade om det var nån jag kände, men nej, det var det inte. självklart tittade jag bort igen, och fortsatte med mitt. men så ser jag ändå att hon kommer in på gården, mot mej. hon kommer fram, med två kassar i händerna. jag vet inte vad hon hade i dom, men skymtade minst en tom ölburk. hon luktade gammalt, och hade max fyra tänder i munnen. hon frågade om jag kunde skjutsa henne till brännbergsvägen, att hon visste var det låg men att hon inte hittade dit. det är en bra bit dit härifrån oss. jag kände direkt att jag inte ville ha in henne i min bil.. det var nåt skumt. jag frågade om hon bodde där, men det var tydligen en kompis hon skulle till. jag frågade om hennes kompis inte kunde hämta henne? men han hade visst ingen bil... hon frågade om det var min bil, och om jag bodde själv i huset. jag sa nej, och sedan sprang jag in. "vänta här, så skjutsar jag dej då..." (utan att ha en aning om vad jag skulle ta mej till) väl inne ringde jag min mor i panik, som sa att jag absolut inte skulle skjutsa henne, efter att jag tvärberättat allt. jag tror faktiskt att jag hade skjutsat henne om inte min mamma hade pratat vett med mej. jag gick ut igen och sa att jag tyvärr inte kunde skjutsa henne, men att jag kunde ringa en taxi åt henne. hon hade inga pengar & undrade om jag kunde betala taxin(!) det skulle jag ha gjort, fort som attan, om jag hade haft lösa pengar. men det har man ju aldrig numera!! iallafall så fortsatte hon tjata & tjata. jag försökte skylla på att jag precis satt i motorvärmarn & att jag inte ville starta bilen då det var så kallt. efter många om&men gick hon, och jag kände mej som en idiot. misstänksam & jävlig. jag tyckte verkligen synd om henne, alldeles röd & väderbiten om kinderna pågrundav snön & kylan. men man vet ju aldrig!! usch, otäckt. jag låste alla dörrar som finns i huset efteråt.
hur kunde det ha slutat? endera med att jag var hennes hjälte för dagen, och allt gick bra. ELLER att jag var en död/billös hjälte med karma i mitt nästa liv.

men jag har tänkt på en grej idag. om det hade varit en fräsch person som luktat gott, och hade tänder. minus ölpåsarna också såklart. hur hade jag gjort då? jag är livrädd för att skjutsa eller släppa in främlingar.. men hade jag verkligen inte hjälpt den personen då? kanske..?


;)


"kära gud, kan du inte skicka lite pengar till
alla dom fattiga tanterna i pappas dator? amen".



vad har män och moln gemensamt? - när de dunstar blir det en bra dag!

vad är en man i saltsyra? - ett löst problem.

när är en man värd tio kronor? - när han hämtar kundvagnen.



hahaha, tack karin!! :)

klantskalle.


tänkte meddela att jag halkat igen! snart behöver jag inte berätta längre att jag halkat, det börjar bli vardag! iallafall så var det påväg ut från jobbet, erik satt i bilen där utanför & väntade. han tittade just bort när jag föll, han såg bara i ögonvrån att jag försvann! & så låg jag där på backen.
det känns i ändan idag!! varför har jag inte skaffat broddar?

pratade med vicke igårkväll, nu börjar det vara ett par dagar sen jag var & hälsade på dom. men man hör valparna morra & skälla i bakgrunden hela tiden! känner att det blir en sväng dit ikväll igen ;)

idag har jag varit ledig efter arbetshelgen, men var på utbildning i eftermiddag. så nu är man rätt mör i kroppen.
det blev flygande jakob till middag idag. & när vi sätter oss vid bordet så inser jag plötsligt: "vart i helvete är riset då"?!!! hade inte haft en tanke på att jag skulle ha gjort ris också! haha, vad irriterande!! det fick bli potatismos istället. inte lika passande, men det gick ju fortast så.

imorrn ska jag få insulindelegering, finally!

& GRATTIS LOTTEN PÅ FÖDELSEDAGEN IDAG!!! pusspusspuss!


RSS 2.0