bleeding love.


- leona lewis. grymt skön låt!

Igår höll jag på starta en eldsvåda i vårt kök!! Jag är inte riktigt van att tända "vanliga" ljus, jag använder mest värmeljus. Det kan bli ganska farligt, eftersom man lätt glömmer släcka dem då. Men nu har vi haft ett adventsljus, ni vet ett sånt som räknar ner dagarna till julafton. Vi hade tänt det igår vid lunch, sedan far gubben tillbaka på jobbet & jag går & lägger mej i soffan för att vila. Som tur var så somnade jag aldrig!
Jag pratade med mammen en bra stund i telefon, innan vi avslutar samtalet går jag in i köket igen & då ser jag världens låga på bordet. (Vi hade, smartarslen som vi är, tryckt ner lite papper i ljusstaken för att ljuset skulla stå rakt). Pappret hade tagit eld & brann för fullt, tillsammans med den lilla stumpen som var kvar av ljuset. Alltså jag fattar inte hur fort det måste ha brunnit ner.. jag menar, igår var det ju ändå bara 20:e!
Så hos oss har det redan varit jul tydligen, vad tråkigt. Nä, hua. Det kunde ha gått riktigt illa! Våra köksmöbler i trä skulle nog ha brunnit som bara fan, & ljuset stog rätt nära gardinen, tänk om den hade tagit eld! Usch, nog om det nu.

Jag tror att jag hittat årets jultröja faktiskt. Ska nog springa & köpa den imorrn. Måste bara prova den igen först, innan jag bestämmer mej :) Skönt isåfall, så man slipper tänka på det mer.

Nu ska jag kolla runt lite.. måste shoppa lite grejer snart känner jag. Nu har lönen kommit igen! = SHOPPING! ;)

say it right.


Jag ska hoppa in i duschen snart. & duscha länge, i hett vatten. Jag har så fruktansvärt ont i axlarna idag. Det är vidrigt & ilar genom hela armarna. Därför tänkte jag inte sitta här mycket alls idag. Det går bara inte. För att kunna skriva överhuvudtaget sitter jag här med vetekudden på axlarna.
Det underlättar lite iallafall.

"Att ta medicin är inte roligt, men att ha roligt är medicin" - truetrue!

Igår fyllde vi på med klappar under granen, igen. Jag som trodde att jag var klar med klapparna för längesen, men det fylls på hela tiden. Hihi. Kanske för att man tycker att det är så kul att handla julklappar?
Vi köpte även en supersnygg tavla att ha i köket. Gammeldags stil med en vinflaska & vinglas på. Passar så bra med färgerna vi har i köket! Plus att det var halva priset på den nu, den hade kostat 650 tidigare, helt perfekt!

Älsklingen visade mej ett par bra träningsövningar för magen en dag. Det var för tre dagar sen, närmare bestämt. & det är helt sjukt, jag gjorde bara ett par stycken eftersom jag visste att jag skulle få träningsvärk. & jag kunde inte ha haft mer rätt - jag har haft träningvärk i tre hela dagar! Herregud! Det blir mer av den träningen, fast inte än på ett tag. Orkar inte med mer träningsvärk ;) Hua.

- "Har du tvättat händerna"?
- "Men JA, det var ju läääääängesen"!

HAHA! Visst är det bra? Jag vet inte hur, men jag kom iallafall på det för att syrran, i hela mitt liv, har tjatat på mej om att tvätta händerna var femte minut. Nu verkar jag ha tagit efter, då jag hela tiden tjatar på karln om att tvätta händerna. Svaret där passar ju bra annars, om någon frågar om man gjort det eller det. Men kanske inte den där gången? Hihi, klockrent tycker jag :)

Schlutt för idag. Jobb ikväll.
Pusshej!

Pepparkaksfil?


Jag tror att jag har blivit lite beroende av glögg. Det är ju så otroligt gott, & så får man lite extra julkänslor av lukten! Igårkväll drack vi glögg, & gubben gjorde nån specialglass. Vanlig glass som han låtit smälta lite, & sedan smulade han i pepparkakor. Det var faktiskt riktigt gott måste jag säga! Så igår var det verkligen jul här hos oss!

På tal om pepparkakor. Har ni sett att det kommit en ny fil på Norrmejerier? Pepparkaksfil! Precis älsklingens stil, & precis inte min stil! Han var supersnabb att lägga ner den i vagnen en dag när vi var & handlade, & jag lika snabb att plocka ur den. Jag ville absolut inte ens ha den i mitt kylskåp. Pepparkaksfil? Usch, man hör ju bara på blandningen att det kommer bli ett F I A S K O!
På något vänster lyckades han övertala mej om att han skulle få testa den iallafall. Hua, jag rös bara av att titta på den.
MEN, hör här!! Jag gillade den. Eller, jag gillade den skarpt faktiskt! Så även om du är skeptisk.. ge den en chans. För faktiskt, så var den riktigt god. & annars är jag en sån som inte gillar fil med smak. Det ska vara naturell. Men där ser man, man kanske ska vara lite öppnare för grejer iallafall? "BRA ÖJSTAM"! haha!

Hoho!


Vad är det här? Fem plusgrader! Det är fem dagar till jul! Jag vill att trädkvistarna ska vara fulla av snö & is när man tittar ut genom fönstret!! Det här är inte mysigt! Skit! Plus att det är riktigt jäkla snorhalt! Jag skulle gå på stan en stund tänkte jag. Har inte hittat kläder till jul än, så jag tänkte att det blir ju perfekt att göra det på min lediga dag. Jag kämpade mej upp för något som måste vara norrlands värsta backe. Först gjorde jag ett försök för att sedan måsta ge upp, & glida nerför på mina skor. Jag gick över vägen, sakta men säkert. & där tog jag mej upp efter både svett & tårar! (nej, men nästan!) När jag väl tagit mej upp höll jag på att blåsa bort, på riktigt! Det är ju hemskt att gå & spänna hela kroppen för att inte drutta på rumpan!
Jag hittade ingenting av det jag letade efter. Så jag hade kämpat mej dit helt i onödan! & innan jag var hemma sen igen! Jag slängde mej i soffan påengång jag kom in genom dörren, jag & bebben åt en massa vindruvor. & jag njöt av att få slappna av, äntligen! Hah, det låter som att jag bor tre mil ifrån stan. Faktum är att jag går uppför helvetesbacken, & nerför en liten bit & sedan är jag framme. Men idag kändes det faktiskt som tre mil, minst!

Jag har upptäckt att polisen är väldigt aktiv här. Man ser dem hela tiden, närsomhelst & varsomhelst! Det jobbiga är att de ofta står vid en korsning nedanför där vi bor. & tror ni att nyfikenstruten kan hålla sej ifrån att speja ut genom fönstret då? Det är jättepåfrestande, men jag måste stå där & se ifall det händer något spännande! Om de tar någon & sådär! Hah, sjukt!
Men väldigt intressant!

Min vän.

Åh, jag fick just ett samtal. Nu har gubbens lag vunnit en match till. De spelar nog nästa match just i denna stund. Final! Synd att jag inte gillar fotboll. Det är nog den värsta sport jag vet. Men visst, nog skulle jag väl kunna gå & se.. det blir ju faktiskt roligare att titta när någon man känner är med & spelar. & nu är ju faktiskt några jag känner med. Men äh, nu är det lite sentänkt. Men det kommer väl fler tillfällen när jag får se my love spela. Men jag vet inte riktigt om jag törs. Har fått höra att han brukar bli ganska inne i spelet. & alltså ganska arg, om det går dåligt. Men, jag är nog likadan om jag verkligen är intresserad sådär.
Ah, jag får nog sitta här en stund till. Själv. Tråkigt. Men jag är självklart glad för hans skull, när jag hör hur glad han är att det går vägen än så länge! Of course!! Så hemsk är jag ju inte! Lycka till, till dem! :)

Förresten kom jag på en grej.. Min älskling frågade en dag om jag aldrig blir stressad? Han påstår att han aldrig ser mej stressad. Detta förstår jag inte riktigt, då jag känner mej otroligt stressad. Ofta. Men tydligen syns det inte på mej, vilket jag tycker är bra! Då behöver jag inte lasta över min stress på folk runt omkring mej! Vissa människor syns det ju så jäkla väl på, när de är stressade! Man blir ju stressad själv, av att bara titta på dem! Hua, vad jobbigt! Men han sa det en morgon när vi skulle på jobbet. Han vill stressa iväg, men även om tiden är knapp att jag ska hinna så tycker han inte att det ser ut eller verkar som att jag är stressad. Fint, säger jag! ;)

Jag vill ha mer.


Det är nog första lördagen på många år som jag sitter hemma själv, & faktiskt... har tråkigt. Men det känns samtidigt lite skönt. Jag är själv & har inget att göra. Jag borde njuta. Inget jobb & ingen stress. Jag smuttar på lite Amarula & sitter här, eftersom att det är skit på teven.. som vanligt. Jag får dela med mej av ett par bilder från gårdagen & idag. Justja, jag har "upptäckt" värsta bra gruppen. Rascal Flatts. De har så grymt sköna låtar. Lyssna på Bless the broken road, These days & What hurts the most. Grymt sköna låtar!


Här ser ni min söta glöggryta som jag köpt på Mique. Russin & nötter är ett (två) måste/n till glögg! Ljusen på bilden fick jag av min underbara mamma. De luktar så otroligt gott! Ni kanske ser lite av vår vackra gran i bakgrunden? & våra två tomtar ;)

     
"alla goda ting är tre"  - Min lillbebbe, succéefterrätten, Mio med "I'm a virgin"-tröjan.


Hah! Kolla in gubbens blick!

     
Här ser ni min systers ben & fötter (kolla ena tån?!) Hah! Min mamma...? & pappa!
Den fina amaryllisen jag fick av familjen! Mer julstämning påengång! :)
Puss! Man ser ganska slut ut efter fredagens alla bravader!


MAH!


Jag har min långhelg nu, hihi. Ledig fredag, lördag & söndag! Underbart! Min kära familj kom igår & hälsade på. Vi gick ut & åt kolgrillat. Mio satte igång larmet på gubbens bil. Polisen kom dit. Herregud.
Men det har varit så kul & mysigt! Vi drack glögg, jag gjorde efterrätt - det blev en succé. Lägger ut receptet senare. Amarula & Passoá blev det också. Gött. De sovde över, hela min familj. Jag hade så ont i skallen igår när jag gick & la mej, för att jag hade skrattat så mycket. Plus att det av någon anledning alltid blir så hög ljudnivå när vår familj är samlad. Trots att vi bara är fyra stycken. Man måste alltid höja rösten lite för att få en syl i vädret. Jag var tvungen att sova på soffan för att syrran sovde på en madrass på golvet i teverummet. Det var så mysigt, synd bara att jag somnade på nolltid. Det hade varit mysigt att ligga & prata en stund. Men det klarade syrran bra själv, hon fortsatte & prata även fast jag somnat.
Jag hade städat hela lägenheten, så det skulle vara perfekt tills de kom. Pappen hade aldrig ens varit in i lägenheten tidigare, & mammen & sis var väl hit någon gång när jag just flyttat hit. Det har skett lite förändringar sen dess.. Det var alltså superfint när de kom, & nu är det inte alls lika städat & välorganiserat längre. Skumt?

Nu är min lilla gullgubbe & spelar fotboll. Lucialiret, änsålänge verkar det gå bra för dem. Jag skulle vilja att det gick dåligt, så han kom hem någon gång. Jag sitter ju här själv! Plus att det är fest i lägenheten ovanför, jag har övervägt att gå dit & ta över hela festen. Eller att knacka på & klaga, bara för att förstöra deras roliga. Men jag håller mej nog här, det är nog lugnast så. Jag & lilbebben. Vi har myst i soffan ikväll, han är så söt när han sitter & kuttrar. Idag tog han några godisar ur min mun. My love tyckte att jag var äcklig, & sa att lillbebben bor i bajs.


Förövrigt.
Jag har blivit så jäkla klumpig! Klantarsel! Ja, jag fattar inte vad som hänt med mej på sista tiden. Så här har jag aldrig hållt på & klantat mej förut. Vid varje måltid sölas det både här & där. Gubben sitter bara & väntar på dagens kladd på golvet eller någon annanstans, när vi sitter & äter. Jag har gett upp att vi ska kunna äta middag i tevesoffan, det går helt enkelt inte. Jag sölar ner.
Alltså en sak om man är en klantig person, men jag ÄR ju inte det egentligen. Har ju aldrig varit tidigare iallafall. Nu druttar jag på rumpan utomhus, precis bakom ryggen på gubbar som pratar i telefon, & såna konstiga saker.
Tidigare i veckan stog jag på en pall. Jag hade ställt ett stort glasfat på golvet "tvärt". Sedan, när jag ska kliva ner från pallen lyckas jag självklart kliva på ena änden av fatet. Detta resulterar i en "Americas Funniest homeVideos"-effekt.. andra änden av fatet kastas upp & jag får världens smäll över smalbenet. Det gjorde så fruktansvärt ont att jag inte kunde andas. Jag stog & skrattade för att inte börja gråta. Fatet är väldigt kraftigt så det gick inte sönder, men det blev en ordentlig smäll. Plus att det var vatten i fatet som flög över både mej & golvet. Såna där gånger kommer gubben alltid & ska trösta & vara snäll. Jag hatar sånt, så när han kommer där med den där lena rösten & frågar hur det gick, svarar jag surt som en jäkla kärring att han ska sluta. Jag hatar bara helt enkelt när folk ska trösta en sådär när man gjort illa sej. Hua. Men sen gatt jag faktiskt säga förlåt, för jag vet ju att han bara gör det för att vara snäll. Men nu vet han nog att han inte ska trösta mej om jag gör mej illa igen. Eller kanske när jag gör mej illa igen.

Jag pratade med Men Marie för ett par dagar sen. Det var trevligt. Jag vet inte när jag senast pratade med den människan. Hon är en av de roligaste människor jag vet. Där har ni min överman i klumpighet. Hon är en klockren klumpeduns! Spräckta byxor här & där. Felsägningar. Fall i trappor. Halkningar. Ja, allt som bara är möjligt! Hon lyste verkligen upp dagarna på skolan!

- - -

Det roligaste är att... när jag satt & skrev om hur klantig jag blivit så lyckas jag klanta mej så det blir något fel på datorn. Jah kom åt nån jäkla knapp, & jag är ingen datanörd direkt så.. Inget funkade som det skulle, & gubben fick fixa det. ÅH. När ska det sluta ?

Bromsen i botten.

Herrejösses. Förlåt, förlåt, förlåt.
Nu har jag slarvart med bloggandet, igen. Jag hinner helt enkelt inte! Men idag hade jag en kort dag, så jag tänkte att jag måste ta mej tid & skriva lite nu. Ge inte upp, kära läsare! Jag ska göra mitt bästa för att inte glömma uppdatera lite oftare!
Nu har det redan varit andra advent. Otroligt. Två veckor till jul. Otroligt igen. Julmusiken dånar i lägenheten för tillfället. Det finns inget mysigare än julmusik såhär innan jul. & granen är pyntad & skapar ännu mer julstämning. Stakarna står & lyser i fönstren. Det är så kul att titta i alla fönster nu, alla stakar & stjärnor i alla möjliga färger! Lillgubben har lagt en superfin matta i vårt kök, det blev så himla BRA! Det ser ut som brädor i trä, & som "låtsasspikar" i dem. Grymt!
Vi har varit i Umeå, som vanligt visste jag knappt vad jag skulle tatuera. Det blev iallafall att jag "bara" byggde ut en tidigare tatuering. Men det blev bra, & nu betyder den nånting iallafall!
Resan till Umeå gick bra.. tack & lov! Det kunde ha gått illa... jag sitter där vid ratten, syrran bredvid & mammen i baksätet. Vi ligger bakom en bil i ett backkrön, när jag ser att bilen framför trycker ner bromsen. Hann tänka att det måste vara något på vägen, & hinner sakta ner lite. När vi kommer upp i backen står det renar över hela vägen. Jag trycker ner bromsen allt som går, & vi bara håller andan. Vi glider närmre & närme bilen framför. Som tur var fick vi inte möte, så jag kunde glida över på vänstersidan. Det gick bra. Jag vill inte ens tänka på vad som skulle ha hänt om vi hade fått möte, så jag inte kunnat glida över på vänstersidan av vägen, även om vi inte körde speciellt fort. Hua, där kan vi snacka om hjärtat i halsgropen.
Men vi var tvungna att skratta efteråt när vi tänkte tillbaka på det, eftersom syrran slängde sej ner i sätet så hon nästan låg ner. & så ligger hon där & skriker "Vi kommer att dö, vi kommer att dö"! & sedan när hon märker att jag viker över på andra sidan, säger hon ".. far över på andra sidan.."! för att strax efteråt säga "vilken tur att jag sa åt dej att fara över på andra sidan.."! HAHA, gullgumman!

Var tvungen att jobba i fredags, jag var inte så glad åt att missa Idolfinalen, men jag hann ju se utröstningen. & sen kikade jag på reprisen också. I lördags blev det faktiskt hotellet, helt oplanerat. Det var faktiskt kul, & det blev lite karaoke med ;) Hann prata med både Moe & Empan ihelgen, det tycker jag är bra gjort! Det kändes riktigt bra att höra vad de har för sej & sådär.. men man vill bara åka till dem & krama om dem ordentligt! Gud vad jag saknar dem! Man känner det inte så mycket förrän man pratar med dem. Konstigt.
Jag har hittat ett par vinterskor, äntligen. Ett par vita.. typ snowjoggers. Men de är högre upp på benen. Supersköna & varma! Men jag tror de kan bli lite farliga, då jag har varit på väg att åka i backen redan! Halkiga! Sedan har jag inte hittat någon vinterjacka än.. & det är då man utnyttjar sin syster! Jag har nämligen tagit hennes vita jacka, vilken passar utmärkt till mina nya vinterskor. Som tur är så är hon lite galen när det gäller jackor, hon hade ett par stycken jackor till, så jag kunde ta den :) Den är så stor & pluffsig, så jag kommer inte frysa det minsta i vinter! Härligt!

RSS 2.0