glory glory halleluja!


av nån anledning kom jag just att tänka på när våran släkt var i gullvik för ett par (många) år sen. till&med farmor var med dit, & det var inte nyss! haha, iallafall så stod jag, sanna & ann-cha ute i havet då vi alla började sjunga (eller kanske skrika) "glory glory halleluja, glory glory halleluja, glory glory halleluja! sjung nu med i vår allsångskör. vi pensionärer har ett strålande humör, vi pensionärer har ett strålande humör, vi pensionärer har ett strålande humör. sjung nu med i vår allsångskör!!" hahahaha! farmor satt inne på stranden & skämdes, jag tror aldrig hon kommer glömma den dagen! hela stranden kunde höra oss sjunga den där visan som farmor & hennes PRO-kör brukade sjunga. vi var som tokiga i den där låten!!!! ahhahhahahaha.


ikväll har jag jobbat, & innan det städade vi här hemma som nå galningar! nu är det riktigt rent & fräscht här! gött! imorrn ska mam & pap komma hit, men jag måste jobba till 16.30! hua, men sen blire nyårsmiddag hos vickepicke! det blir väldigt lugnt då jag börjar 7 på nyårsdagen & måste kunna blåsa igång arbetsbilen då :( det blir nog att jag står i köksfönstret & kikar ut på fyrverkerier på tolvslaget & säger "gott nytt år" till mej själv innan jag hoppar isäng. roligt nyårsfirande va? hihi, men det blir iallafall cash!!!
pusshej!

Pain!


jag är inte på nåt strålande humör just nu. usch, för när det blir såhär.
vid lunchtid idag kom jag på den lysande idén att jag skulle hjälpa gubben med skottningen. tidigare har jag överlämnat den biten till honom pågrund av min onda axel. men nu kände jag verkligen att jag ville hjälpa till. jag var & klättrade på ett litet tak vi har på framsidan & skottade ner all snö därifrån. det är så skönt att ta i ibland! men inte efteråt. dumskalle man är!!!!!!
varför håller jag på när jag vet att jag får ont sen?!

efter det har jag provat min Icurl som jag fick i julklapp, den var inte enkel att använda direkt! fick trixa en hel del innan det blev som jag ville! iallafall så bidrog även denna ansträngning säkerligen till värken.

känner mej som en bomb som exploderar närsomhelst.


HERREGUD!


igårkväll fick jag ett sms!!! & inte vilket som helst, det kan jag lova!
det är helt ofattbart. & roligt & läskigt på samma gång!
tankarna har gått runt i huvet hela dagen, de snurrar bara runt & man försöker förstå! men det går ändå inte att förstå på nåt sätt, det kommer nog ta tid. nu har jag jätteont i huvet av alla tankar som snurrat runt.
imorgon kanske jag har fattat det på riktigt.


det känns verkligen spännande!

underbara jul!


min jul blev bäst! vaknade upp i granträsk med en julstrumpa vid fotänden! i granet är tomten ute tidigt! sedan kom vi ner till en helt otrolig julfrukost! perfekt! efter det bar det iväg till åsele, där det blev dopp i gryta hos farmor! kvällen spenderades hos moster och morbror, precis som när vi var små! hur mycket god julmat som helst & massor av babbel! underbart!! tomten kom helt oväntat och klapparna var många!

i eftermiddag körde jag hem igen, körde då det var värsta snökaoset! fyfasen alltså! snörök och en väg som drevat igen! plus en plog som bara står, för att bromsarna frusit! brabra!
ikväll har jag jobbat. och ätit godis. mycket godis. usch, att man aldrig lär sej?!
har även hunnit halka i en brant backe och slagit ändan..
ishalka + snö ovanpå + brant backe + gympaskor = ont i ändan!!!!


många partar väl ikväll skulle jag tro. vill inte tänka på det då jag ska ska krypa ner under täcket & läsa boken jag håller på med! den är helt otrolig! jag skulle kunna läsa hela natten! men det går inte då jag ska vara på jobbet klockan sju imorgonbitti igen. nu blir det kvällsfika!
pusshej.

merry x-mas!



ikväll har jag packat (inte klart, men börjat iallafall), varit & tinat upp bilen i domusgaraget (två timmar, och all is var väck, jag kan säga att den verkligen var en enda stor isskulptur innan. väldigt effektivt)!, hälsat på lotti som kommit hem över jul, luktat på valparna, valt ut julkläder, målat naglarna röda (vilket kommer hinna försvinna innan jul, men iallafall).
sedan har vi lärt eros "give me five" & ett annat trick!!!! han är skita duktig! vi gatt till&med filma det så det finns bildbevis! hihi. i'm a proud mama! :)

imorrn har vi möte hela dagen, och sedan jobbar jag kväll. så kort sagt jobbar jag 10.30-21.30 imorrn! jag kommer vara trött när jag väl kommer till granet på kvällen! men det kommer nog vara hur mysigt som helst där nu, julpyntat & allt! natten spenderar jag där innan jag bränner vidare till åsele på julaftonsmorgon! jag är glad att jag är ledig julafton iallafall. men det blir en snabb visit då det bara är att köra tillbaka hem på juldagen & jobba igen.

förra julen firade vi hos syrran & limpan på berget;


puss då!

vill ni veta nåt otäckt?


inatt drömde jag att jag hade fått en knöl på halsen. jag gick till läkaren som sa att det var cancer. bara sådär. USCH. & när jag vaknade imorse gatt jag ju såklart känna överallt om det fanns nån knöl (man vet ju aldrig, ibland drömmer man sanndrömmar)! & så hittar jag en knöl i min underkäke! fast jag tror att det är en spottkörtel som svällt upp! jag hoppas då det iallafall! hua!

idag har jag jobbat heeeela dagen, & nu är jag nyduschad! skönt. det blir nog en tidig kväll ikväll, för ovanlighetens skull! igår låg jag & såg film alldeles för länge för att börja halv åtta dagen efter. men den var ju så förbannade bra, man GATT se hela! Blood diamond tror jag den hette, om jag inte minns fel. jaja, blablabla!

prutthej.

wiiho!


nu är våran toalettmatta på plats! det tar sej, nu ser man ju att det börjar bli ett rum igen! hihi, han är duktig min gubbe!!! :) jag har suttit hela dagen & försökt hitta nå snygga toalettmöbler, men det är lättare sagt än gjort! & än har vi inte lyckats bestämma oss vad vi ska välja för väggmatta..
åh, jag längtar tills toan är helt klar!

lalalalalaa!


ikväll har jag försökt ragga sällskap som vill parta! men ingen är ju sugen, förutom jag! fast jag kanske var lite sent ute! halv åtta ikväll kom jag på att jag ville festa! haha, alltid är man ute i lika god tid! ;)
men det gick bra iallafall, har roat mej med att slå in de allra sista klapparna ikväll, gjort pannacotta som jag bjudit grabbarna på andra våningen på,
& druckit vin alldeles själv!

nu skulle det passa med en film innan man somnar... pusshej!

hej.


idag har jag renbäddat, tvättat som en galning, bytt gardiner, och nu håller jag även på att byta gardiner i köket. står & stryker halv tolv på en fredagkväll. normalt? maybe not, men jag vet att jag kommer sova underbart gott inatt, & må väldans bra imorrn när jag äter frukost & tittar på våra nya gardiner ;) hej!

cold as ice.


jag kan glatt meddela att dammsugaren går igen! den måste bara ha blivit överhettad, & när den kylts ner igen så funkade den! hihihihih
ikväll tog jag på mej täckisarna & jackan & gick ner i källarn, för att hänga tvätt! visst låter det mysigt? att det är så kallt att man får ha på sej så mycket kläder när man går ner i källaren!? :) hah!
sedan gick jag & eros en väldigt uppfriskande prommis, så uppfriskande att mina ögonfransar var ispinnar & håret var stenhårt!
nu har vi faktiskt fått 21 grader här inne, men jag fryser iallafall! nyss hade jag en dans för erik i teverummet, i tjocksockarna, med kiwi på ryggen & med eros tätt efter! jag var helt elektrisk, vilket måste ha berott på tjocksockarna, så när jag petade eros på nosen fick han en stöt! varje gång! vi snurrade (jag med kiwi på ryggen), jag petade på eros, vi gjorde en piruett, jag petade, vi hoppade, jag petade... and so on! hahahaha. tillslut ville varken kiwi eller eros vara med. jag tror att jag hade roligast. märkligt. men erik måste ju ha haft roligast av alla? nae, han försökte bara se en skymt av väderprognosen på teve som gick samtidigt. hursomhelst så fick jag upp värmen.. för en stund iallafall. nu börjar det bita i tårna igen. imorgon kommer jag vakna dunderförkyld.

jag blev just avbruten mitt i bloggandet! kiwi har varit in på toaletten där erik precis flytat golvet! två tassavtryck i golvet! ahahahaahahh, & tusen grå tassar ute i hallen!! kvällen slutade bra trots allt! ;)

skulle inte ha klivit upp imorse.


hela den här dagen alltså!!!!!
det började med att det var typ 27 minus när jag klev upp. jag fick vackert dra på mej hela vintermunderingen när jag skulle på jobbet, men jag tänkte "de ä lugnt, ja hedde ju i motorvärmarn igårkväll". HA! inte fan hade den gått igång, av nån underlig anledning. bilen ville knappt starta såklart, men gjorde det iallafall (det enda positiva som hänt idag) så jag kunde ta mej på jobbet.
sedan skulle jag sluta klockan 13, men jobbade såklart över. bilen startade en andra gång i kylan, som jag hade antagit skulle ha dragit förbi till eftermiddan (okej, två positiva saker som hänt).
kom hem till ett 15 grader varmt hus. kokade kaffe till förbannelsen, som jag sedan drack upp! tände tusen ljus, alla lampor, och elektronik för att få upp liiiite värme iallafall. startade el-elementet som jag är livrädd för, för att det luktar bränt. väntade i en timma på att det skulle bli varmt. elementet var ändå iskallt, tills erik kom hem & satt i kontakten till det. (!) fick såklart ont i magen av allt kaffe. började dammsuga i förtvivlan för att få upp temperaturen en HALV grad till! tills dammsugaren tvärdog. den måste ha brunnit, för den vägrar starta nu. den gamla dammsugaren har vi redan hunnit ställa ner i våran ofräscha källare, så den vill jag inte ta upp & dammsuga klart med. i brist på annat började jag stöka upp i rummet där syrran sovit i veckan. erik skulle hjälpa mej rulla ihop madrassen, men jag (som den tjurskalle jag är) skulle absolut ha det gjort direkt! fick sedan skylla mej själv när jag slet i madrassen med min onda axel. gissa om det gjorde ont!! efter det vart jag less på allt, så jag tänkte att jag skulle ge bebben lite mat. det brukar vanligtvis vara harmoniskt, en söt liten falukorv som kuttrar av lycka för att få ännu mer mat. men inte idag, som jag borde ha fattat - jag tappar såklart ut halva påsen med mat över golvet jag just dammsugit.
då hamnade jag här. jag tänker inte säga att det inte kan bli värre, för då blir det oftast det. men jag kan säga att det inte var den bästa början på min lediga helg. jag skulle inte ha klivit upp imorse.


godegud.


om ni någon gång sett en liten brunett som är ute & går med en hund tre gånger så stark som hon själv, så är det jag! ni kan gärna meddela mej hur denna syn var, för det måste se hur kul ut som helst. våra promenader är en enda stor dragkamp. jag drar åt ett håll och eros åt det andra. han ska alltid åt nåt annat håll än vad jag hade tänkt. & vem vinner tror ni? näe, inte är det då jag iallafall.
våra pomenader innehåller ofta diken, snöhögar & andra spännande platser att upptäcka. innan vi kommer hem igen har jag förvandlats till en snögubbe, med höftproblem. nu kan vi addera ännu en halkolycka till min samling!



tacka vet jag den gamla goda tiden, då han var såhär liten!

vilken helg!!


haha! det blev en väldigt festlig kväll i åsele i lördags. jag, moe & embe satt hos mam&pap & surrade. i flera timmar. & pimplade vin. mycket vin! det var förbaskat kul, och vi hade ju så mycket att ta igen! usch, det är otäckt hur mycket som hänt som man inte vet om varandra längre. förut visste man ju precis allt!
det var iallafall en riktig helkväll. efterfesterna var väl kanske inte de bästa.
men när är dom det?

igår var jag ganska pigg för att ha sovit så lite, hälsade på mormor & filmade henne med filmkameran som jag fick i fredags!! (TACK för kameran, kära mor & far) jag, mam & pap gick en prommis. vi gick till kyrkogården för att tända på farfars grav. när pappa tittar ner i påsen han burit med sej utropar han en ramsa som kanske inte passar sej på en kyrkogård. "*****, de ä ju klackiskoern"!!!!!! han trodde att han hade fått med sej påsen som innehöll gravljus & en tändare. men hade istället burit med sej påsen innehållande mina partyskor från kvällen innan - ett par knallrosa klackisar!!!!! en illrosa klack stack till&med ut genom ett hål i påsen! & som jag & mamma skrattade!
det värsta var ändå att när han hade gått hem igen för att byta påse, hade han ringt farmor för att berätta vad som hade hänt. när han berättat att han hade fått med sej mina klackiskor i påsen, hade farmor varit tyst i luren en stund.... för att sedan fråga "men kunne du gå i dem då" ? helt allvarligt.  HAHAHAHA! vi fick allihopa en bild i huvudet av hjulbenta pappa med rosa klackiskor!!!
ja, vilken helg.

blablabla.


i eftermiddag när jag hade slutat behövde jag egentligen vila lite, men istället fick jag för mej att jag skulle rensa i min mail. min mail är hysterisk. jag har inte gått igenom den på hundramiljoner år!!! jag tror det var sjutton sidor innan jag började. sjutton! sedan raderade, raderade & raderade jag. nu är det fem sidor! men det sved i ögonen innan jag var klar!!

sedan åt eriks föräldrar pizza här. & efter det gjorde jag negerbollar som vi fikade till kaffet! det var många år sen jag gjorde negerbollar sist, men de var lika goda som förr! hihi ;)

imorgon jobbar jag bara fem timmar, sedan är det hem.. packa som en galning, slå in en julklapp, greja lite innan jag ska hämta syrran på busstationen & bränna hem till åsele över helgen.
egentligen har vi julbord med jobbet imorrnkväll som jag hade tänkt gå på, men så glömmer jag ju såklart att skriva upp mej! jag kom på det en vecka för sent! de kallar mej blixten! ;)
sedan hade jag en jäkla lust att parta ihelgen, men nu blev det ju change of plans. så nu blir det mys hemma & kolla på fyrverkerier från farmors balkong istället. lika bra det kanske.

nu ska jag jumpa in i duschen! pusshej

julkatt!


igår satt jag & pysslade med julklappar & julkort i över två timmar!! usch, vad stirrig jag var i ögonen sen! men nu känns det skönt, jag är i princip klar med alla klappar! & julgranern är på plats!
för en liten stund sedan hörde jag ett konstigt ljud ifrån köket, gick dit & hittade...... katta högst upp i julgranen! igen! förra året var hon ju där & klättrade, men då var hon ju liten! jag trodde att hon skulle ha växt ifrån det där nu! men icket, granen svajade fram & tillbaka.
& nu är hon ju betydligt större & fetare!!!!!

igårkväll när jag kom hem från jobbet stod en julblomma på köksbordet. från våra grannar! de hade varit hit & välkomnat oss till gatan! & önskat god jul!
jag blev alldeles rörd, vad gulligt av dom! :)

AJAJAJ!!!


JÄVLAHELVETESSKITLINGONVECKA!!!!!!!!!


klantarsel.


Förra veckan halkade jag. ordentligt! slog upp ena knäet, och tappade andan av smärta!! det blev en ordentlig blå bula, men nu känns det äntligen bättre! haha.

det roligaste av allt var att jag berättade det för erik.. såhär:
"Ja halka idag!!!!! Herregud, de ä ju FLERA år sen man halka sist"!!
"Näehörredu, va de int förra åre du halka på parkeringen, å gled in under bilen"?
"Oj, jajustja. å nu när du säg de så halka ja ju precis likadant hos Vicke, å in under hennes bil också.. de va också förra åre. å var det inte förrförra åre ja halka när ja skull iväg å jobba, rakt ner i en blaskpöl så ja vart sjöblöt. de va bara å springa in igen å byta kläder".
HAHA! det är nog bara att inse - jag halkar varje vinter! minst en gång! men vilken tur ändå att jag glömmer bort det! tills nån påminner mej!


förresten så har jag nu fått domen. jag ska operera axeln nån gång efter nyår. det känns lite gruvsamt, men samtidigt får man väl hoppas att det blir bra sedan!

RSS 2.0